Incident feroviar în Franța. Un tren de pasageri cu frânele defectate a rulat zeci de kilometri fără a putea fi oprit!

23 Oct 2015
Incident feroviar în Franța. Un tren de pasageri cu frânele defectate a rulat zeci de kilometri fără a putea fi oprit!
Un tren de pasageri a rulat necontrolat aproximativ 20 de kilometri, la viteze de peste 100 km/h, în nordul Franţei, după ce sistemele de frânare s-au defectat. Autoritățile franceze au anunțat că incidentul feroviar s-a încheiat fără ca vreo persoană să fie rănită, relatează tv5monde.com.

Trenul – format din trei vagoane şi având la bord şapte călători şi mecanicul – efectua marţi o cursă regională expresă în nordul Franţei, între localităţile Abancourt şi Rouen, în departamentul Seine-Maritime.

La viteza de circa 140 km/h, mecanicul locomotivei a acţionat frâna de urgenţă pentru a evita două vaci care erau pe calea ferată. Locomotiva a lovit vacile şi, din cauza impactului, sistemul electric de frânare a devenit inutilizabil, transmite Sindicatul feroviar Sud Rail.

Mecanicul a transmis problemele prin telefonul mobil, astfel că s-au luat măsuri în gara Serqueux, pe unde trenul a trecut cu viteza de 90 km/h, provocând daune.

După 19 kilometri de la apariţia problemelor tehnice, trenul a ajuns în rampă, a încetinit, a oprit câteva secunde, după care începuse să meargă în sens invers, la vale. În acel moment, mecanicul a coborât şi a blocat cu dispozitive specifice mai multe roţi ale trenului, oprindu-l să prindă viteză în pantă.

Pasagerii au coborât în siguranţă şi au fost preluaţi de autocare.

Autorităţile feroviare franceze au declanşat o anchetă în acest caz.

Alte stiri din Externe

Ultima oră