VIDEO: Un incendiu suspect a făcut opt victime la Paris, inclusiv doi copii

02 Sep 2015
VIDEO: Un incendiu suspect a făcut opt victime la Paris, inclusiv doi copii
Opt persoane, inclusiv doi copii, au murit în această dimineaţă la Paris într-un incendiu izbucnit într-un bloc, fiind cel mai grav incendiu din ultimii 10 ani. Incendiul ar putea fi unul provocat, conform postului de radio Europe. Unii locatari au fost răniţi în timp ce coborau din apartamente pentru a se salva de focul uriaş, scrie mirror.co.uk. 

Alte persoane au suferit arsuri grave din cauza incendiului cu care s-au luptat nu mai puţin de 100 de pompieri. Două dintre victime au murit după ce au sărit pe ferestre pentru a se salva.  Zona în care a izbucnit incendiul a fost închisă deoarece în apropiere se află terminalul Eurostar şi basilica Sacre Couer din Montmartre, pline întotdeauna de turişti.

Purtătorul de cuvânt al ministrului de interne, Pierre-Henry Brandet, a declarat că anterior, pompierii au stins un incendiu mai mic în clădire, dar au fost chemaţi înapoi două ore mai tîrziu când un nou incendiu a izbucnit la parter şi s-a extins rapid la etajele de sus ale clădirii. El nu a exclus posibilitatea să fie vorba despre "un act răuvoitor".

A fost deschisă o anchetă penală în acest caz. O echipă de detectivi evaluează pagubele, iar poliţiştii au început vânătoarea celor care ar putea fi responsabili de izbucnirea incendiului.Preşedintele Francois Hollande şi-a exprimat solidaritatea cu familiile victimelor şi a declarat că se va face tot posibilul pentru a se afla ce s-a întâmplat, scrie standard.co.uk.

Este cel mai grav incendiu din ultimii 10 ani, din Paris. În 2005, 17 persoane, inclusiv 14 copii, au murit într-un incendiu izbucnit pe bulevardul Auriol.



 

Citiţi mai multe ştiri din Externe!


Alte stiri din Externe

Ultima oră