Limitarea încălzirii globale: S-a finalizat documentul ce va ajuta guvernele la negocieri

25 Iul 2015
Limitarea încălzirii globale: S-a finalizat documentul ce va ajuta guvernele la negocieri
Statele părți la discuțiile cu privire la problemele climatice, au prezentat vineri seara o versiune sintetica a textului de negociere a viitorului acord cu privire la climă, informează AFP, citată de agrepres.ro.

Acest document de aproape 80 de pagini, propus de cei doi co-președinți ai dezbaterii este un instrument pentru a ajuta guvernele în negocierile lor, a subliniat Secretariatul Convenției ONU privind schimbările climatice (Cnuccc).

Exercițiul a fost dificil pentru americanul Daniel Reifsnyder și algerianul Ahmed Djoghlaf, responsabili pentru producerea unui document de sinteză, fără a elimina vreo opțiune pentru a menține caracterul colectiv al procesului.

"Noul document oferă o imagine mai clară a eventualului rezultat final și nu omite nici o opțiune invocată de către părți", a subliniat Secretariatul Convenției ONU privind schimbările climatice.

"Mai coerent și clarificând problemele cheie de operat, textul oferă delegațiilor o baza solidă pentru a avansa", a declarat Jennifer Morgan la un think-tank-ul World Resources Institute.

La summitul pe probleme climatice din decembrie de la Paris se așteaptă încheierea unui acord permanent și mecanism de reevaluare periodică a creșterii angajamentului colectiv de a reduce gazele cu efect de seră.

Comunitatea internațională și-a stabilit obiectivul de a limita încălzirea globală până la maximum de + 2 grade Celsius în raport cu nivelul din epoca revoluției industriale, amintește AFP. 

Citiţi mai multe ştiri din Externe!

Alte stiri din Externe

Ultima oră