Încalcă Austria regulile Schengen?

31 Aug 2015
Încalcă Austria regulile Schengen?
Austria a întărit controalele la frontierele sale orientale, a anunţat Ministerul de Interne. Decizia survine după descoperirea, vinerea trecută, a unui camion cu 71 de morţi abandonat pe o autostradă austriacă.

„Vom efectua pentru o perioadă de timp nedeterminată controale la toate punctele de trecere frontaliere importante din regiunea de Est şi verifica toate vehiculele care ar putea fi utilizate drept ascunzători pentru persoane victime ale traficului”, a declarat ministrul austriac de Interne, Johanna Mikl-Leitner, la postul de radio ORF, potrivit 24heures.ch.

Ţările de la frontiera de Est a Austriei sunt Ungaria, Slovacia, Slovenia şi Republica Cehă.

Ministrul austriac a declarat că aceste controale nu constituie o încălcare a regulilor de liberă circulaţie în interiorul Spaţiului Schengen, din care fac parte Austria şi vecinii săi estici.

Directorul general al securităţii publice, Konrad Kogler, prezent cu ministrul, a anunţat că măsurile şi-au făcut deja efectul. „În orele care au urmat instituirii lor, de acord cu Germania, Ungaria şi Slovacia, am putut recupera peste 200 de refugiaţi în acest tip de vehicule şi am reţinut cinci cărăuşi”, a declarat acesta.

În ultimele trei zile, poliţia ungară, de exemplu, a reţinut peste 8.800 de migranţi intraţi în Ungaria dinspre Serbia, în ciuda gardului construit de-a lungul a 175 de kilometri de frontieră dintre cele două ţări. (M.C)

Alte stiri din Externe

Ultima oră