În Dubai, paradisul influencerilor se transformă într-un coșmar

17 Apr 2024
În Dubai, paradisul influencerilor se transformă într-un coșmar

– Echivalentul a doi ani de precipitații a căzut în 24 de ore, marți, în Dubai, inundând străzile, centrele comerciale și aeroportul. Sunt afectate și părți din Qatar., scrie Le Figaro

Centre comerciale inundate, drumuri prăbușite și stații de metrou condamnate... Imaginile Dubaiului sub apă de marți sunt impresionante. În emirat, 2 ani de ploaie au căzut în 24 de ore. Furtunile violente au afectat, de asemenea, Bahrain , Oman și părți din Qatar. În aceste țări cu climă uscată, ploile au provocat inundații extreme care paralizează transportul. În Oman, 18 persoane au murit în urma ploilor torenţiale.

Aeroportul Internațional Dubai, unul dintre cele mai aglomerate din lume, a deviat marți unele zboruri, un fenomen rar în țara deșertică și capitala economică a Emiratelor, unde erau așteptate marți seară peste 100 de zboruri. „Din cauza condițiilor meteorologice excepționale, Aeroportul Internațional Dubai deviază temporar zborurile așteptate în această seară până când situația se îmbunătățește ”, a declarat un purtător de cuvânt al Aeroportului Dubai. Zborurile de plecare continuă, a spus el. Pasagerii au petrecut astfel noaptea la aeroport, fără posibilitatea de a pleca.

Drumuri s-au prăbușit, școlile închise

Unele drumuri s-au prăbușit, cartierele rezidențiale au fost afectate și mulți rezidenți au raportat scurgeri de acoperișuri, uși și ferestre. „În 13 ani în Dubai, nu am văzut niciodată o asemenea intensitate” , spune Le Figaro , Marie, o franceză expatriată în țara emiratelor , care a ridicat o baricadă improvizată pentru a împiedica apa să intre în casa ei. Școlile au fost închise până miercuri inclusiv, iar guvernul din Dubai a decretat munca la distanță pentru angajații săi.

Peste 16 cm de ploaie au fost înregistrate în orașul Emiratele Arabe Unite între luni seara și marți seara, potrivit Biroului Meteorologic din Dubai. De obicei, Dubaiul primește în medie pe toată luna aprilie nu mai mult de... 3 mm. Alte părți ale Emiratelor au înregistrat peste 80 de milimetri de ploaie în 24 de ore, apropiindu-se de media anuală de aproximativ 100 de mm.

Unii locuitori sunt încă fără curent miercuri dimineață. „Pentru a explora străzile inundate, am scos barca cu vâsle, mai potrivită decât bicicleta ”, spune Marie, care relatează că au fost instalate pompe de apă pe străzi pentru a începe să aspire apa.

18 morți în Oman

În Oman, cel puțin 18 persoane au murit de duminică în aceste inundații, după ce corpul unui copil a fost descoperit marți, potrivit autorităților. Nouă școlari și trei adulți au murit când vehiculele lor au fost măturate de inundații, a informat duminică agenția de presă ONA.

 

@daniel.balas15

Am rămas blocat în Dubai ! Clocesc de nervi ! Nu mă bagă nimeni în seama ! Sper sa ajung cu bine acasă...

♬ original sound - Z7duckx_Music

Alte stiri din Externe

Ultima oră