IMAGINI ÎN PREMIERĂ! O echipă de jurnaliști ruși a pătruns în tunelul prin care a evadat El Chapo, liderul mondial al drogurilor (VIDEO)

20 Iul 2015
IMAGINI ÎN PREMIERĂ! O echipă de jurnaliști ruși a pătruns în tunelul prin care a evadat El Chapo, liderul mondial al drogurilor (VIDEO)
O echipă de jurnaliști Russia Today a coborât în tunelul lung de 1,5 kilometri prin care a evadat Joaquin "El Chapo" Guzman, lordul drogurilor din Mexic. Tunelul, dotat cu lumini, trepte și sistem de ventilaţie, pornește chiar din celula în care s-a aflat El Chapo și duce către o clădire aflată în afara centrului de detenţie.
 
Joaquin "El Chapo" Guzman a evadat din închisoarea de maximă securitate aflată în Altiplano, la 90 de kilometri vest de capitala Ciudad de Mexico. Guzman a fost văzut ultima dată sâmbătă, 11 iulie, într-unul dintre duşurile închisorii, gardienii descoperindu-i lipsa în timpul unui control de rutină în celule.
 
Procuratura generală din Mexic oferă o recompensă de 60 de milioane de pesos (circa 3,8 milioane de dolari) pentru orice informație despre locul unde s-ar putea ascunde lordul drogurilor din Mexic. 
 
Aceasta nu este prima dată când El Chapo evadează dintr-o închisoare de maximă securitate. El a reuşit să scape din penitenciar şi în 2001, într-un cărucior pentru rufe, fiind capturat abia în 2014, pe o plajă dintr-o staţiune mexicană. 
 
Joaquin Guzman conduce cartelul Sinaloa şi are o avere estimată la un miliard de dolari. El Chapo a fost desemnat de Forbes ca fiind unul dintre cei mai bogați oameni din lume. Cartelul său este cel mai puternic din Mexic și asigură 25% din traficul de droguri care intra din Mexic în SUA.
 

Alte stiri din Externe

Ultima oră