Igor Dodon cere ajutorul Rusiei împotriva românizării Moldovei!

17 Dec 2016 | scris de Cristi Semeghin
Igor Dodon cere ajutorul Rusiei împotriva românizării Moldovei!

"Eu voi aduce numai un exemplu pentru ca să nu critic Rusia, dar voi mă veţi înţelege. România în fiecare an propune unui număr mai mare de 5.000 de studenţi din Moldova să înveţe gratis la ei. Acolo aceştia au parte de bursă, cazare gratuită. Voi înţelegeţi ce îi învaţă pe ei acolo? Ei primesc cetăţenie română şi apoi se întorc. Aceasta este românizare. Dacă eu nu greşesc, Rusia oferă 150-200 de locuri de studii. Simţiţi diferenţa. Când am fost un co-preşedinte a Comisiei interguvernamentale moldo-ruse în anii 2008-2009, mereu atrăgeam atenţia asupra acestor probleme. 
Haideţi să fim mai activi, priviţi ce se întâmplă cu societatea civilă din Moldova. 90-95% reprezintă o finanţare deschisă din partea USAID şi Departamentului de Stat al SUA şi lucrează la crearea retoricii antiruseşti", a declarat Igor Dodon pentru Russia Today.

Domnului Igor Dodon i se poate recomanda o carte de istorie sau la fel de bine una de logică, pentru că, nu ai cum româniza pe cei ce-au fost dintotdeauna români, chiar daca de vreo 70 de ani încoace sub povara vremurilor în mod absolut artificial s-a creat un al doilea stat românesc...

SHARE
 

Eurofrutas Temporar

Alte stiri din Externe

Ultima oră