Președintele fracez se duce vertiginos spre minimul istoric de încredere

07 Apr 2016 | scris de Cristi Ionescu
Președintele fracez se duce vertiginos spre minimul istoric de încredere

Popularitatea președintelui francez, Francois Hollande, a ajuns aproape de minimul istoric înregistrat la sfârșitul anului 2014. Conform sondajului publicat de Huffingtonpost și de postul iTele, cu puțin mai mult de un an înaintea alegerilor prezidențiale liderul socialist de la Elysee se mai bucură de o opinie favorabilă doar în rândul a 13% dintre cei intervievați.

Popularitatea lui Hollande a crescut imediat după atacurile teroriste de pe 13 noiembrie, dar de la începutul anului ea a intrat din nou pe trendul descendent de dinaintea acelor evenimente. În anul 2014, la fiecare sondaj, Hollande bătea record după record la capitolul nepopularitate, minimul fiind înregistrat în luna noiembrie a acelui an, când cercetările sociologice arătau că numai 12% dintre francezi l-ar mai fi votat.

Datele sondajului publicat azi relevă că 78% dintre persoanele chestionate au manifestat o opinie nefavorabilă față de actualul președinte, în timp ce 9% s-au abținut să răspundă.

Pe lista personalităților politice preferate de francezi se regăsește un singur membru al actualului guvern, respectiv ministrul economiei, Emmanuel Macron.

Alte stiri din Externe

Ultima oră