Franţa este în război! AVERTISMENTUL lui Francois Hollande (VIDEO)

27 Iul 2016 | scris de Veronica Micu
Franţa este în război! AVERTISMENTUL lui Francois Hollande (VIDEO)

"Cei doi terorişti au fost ucişi de poliţişti. Salut curajul acestora (al poliţiştilor – n.r.). Catolicii din Franţa şi din întreaga lume sunt înmărmuriţi. Să ataci o bisercă, să ucizi un preot, asta înseamnă să profanezi Republica (Franceză – n.r.), să împrăştii teroare, a declarat Hollande, care s-a deplasat în localitatea Saint-Etienne-du-Rouvray, unde a avut loc tragedia.

"Avem de-a face cu un grup terorist care ne-a declarat război. Trebuie să luptăm în acest război cu toate mijloacele și în concordanță cu legea", a continuat președintele Franței, potrivit 20minutes.fr.

El a avertizat că războiul împotriva terorismului va fi de lungă durată.

"Ţara noastră este în război. O luptă se duce în exterior, în Siria şi Irak. O alta este în interior împotriva jihadiştilor, a extremiştilor, a teroriştilor. Iar adevărul este că acest război va fi de lungă durată. Şi vă asigur că-l vom câştiga", a mai spus Francois Hollande.

Reamintim că un preot a fost ucis marți și o persoană a fost grav rănită într-o luare de ostatici într-o biserică din Saint-Etienne-du-Rouvray, în nord-vestul Franței.

Preotul asasinat în timpul slujbei se numea Jacques Hamel și avea 84 de ani. El era preot în această parohie de 20 de ani și asigura permanența în luna iulie.

Autorii luării de ostatici și apoi ai crimei, adepți ai ISIS, au fost împușcați mortal de poliție.

Citește și:

MESAJUL lui Erdogan pentru Uniunea Europeană

Guvernul polonez: Germania să dea explicații despre atacurile sângeroase ale islamiștilor!

MASACRU în Japonia! 19 morți și zeci de răniți într-un ATAC CU ARMĂ ALBĂ la un centru pentru persoane cu dizabilități (VIDEO)

Cultura fricii s-a instalat deja în Europa. Libertatea trebuie redefinită. Cine spune asta

Alte stiri din Externe

Ultima oră