Hollande, în faţa Congresului de la Versailles: Franţa este în război! (VIDEO)

17 Noi 2015 | scris de Veronica Micu
Hollande, în faţa Congresului de la Versailles: Franţa este în război! (VIDEO)

"Franţa este în război cu jihadiştii. Actele comise vineri seara, au fost acte de război. Este un atac, o agresiune la adresa ţării noastre şi a valorilor sale. Aceste acte au fost lansate de ISIS. Este o luptă cu Franţa pentru că este o ţară a libertăţii, a drepturilor omului.

Citește și VIRAL PE INTERNET. Momentul în care teroriştii intră în sala Bataclan din Paris şi deschid focul (VIDEO)

În urma atentatelor de vineri, am luat decizia de a mă adresa ambelor camere în Congres, pentru a marca unitatea noastră şi pentru a răspunde cu determinare la actul oibil care a dus la moartea a cel puţin 129 de oameni. Franţa a doborât adversari şi mai puternici decat aceşti laşi.

Oamenii liberi nu pot fi intimidaţi de aceste acte oribile. Republica Franceză a depăşit multe alte probleme şi este încă acolo, trăieşte, iar cei care au încercat să sfideze Republica, au pierdut. Poporul francez este unul curajos. El rezistă, nu se predă. Prin atacul deliberat, teroriştii au arătat cât de laşi sunt, pentru că au atacat oameni neînarmaţi. Suntem însă conştienţi că vom avea nevoie de răbdare din cauza provocărilor dificile care ne aşteaptă. Inamicul foloseşte metode odioase pentru a ucide, dar nu va scăpa. Putem ajunge la ei", a declarat Hollande în cadrul ședinței camerelor reunite ale parlamentului francez.

Francois Hollande va avea, săptămâna viitoare, întrevederi cu omologul său american Barack Obama și cu cel rus Vladimir Putin, la Washington și Moscova, în scopul creării unei coaliții comune împotriva grupării jihadiste ISIS în Siria.

Autoritățile franceze au instituit starea de urgență în țară după seria de atacuri comise vineri noaptea în șase locuri diferite din Paris și soldate cu 129 de morți și cel puțin 350 de răniți, dintre care 99 în stare foarte gravă, potrivit celui mai recent bilanț. (Veronica Micu)

Alte stiri din Externe

Ultima oră