Hitler îi face pe nemți să râdă. Ghici care e cel mai popular film în Germania

28 Oct 2015
Hitler îi face pe nemți să râdă. Ghici care e cel mai popular film în Germania
O comedie nonconformistă despre revenirea lui Hitler în societatea actuală, intitulată „Uite cine s-a întors”, a devenit cel mai popular film din Germania în decurs de trei săptămâni de la lansarea în cinematografe. Pelicula a realizat deja încasări de 10 milioane de dolari. Filmul se bazează pe un roman de satiră scris de Timur Vermes şi este realizat în stilul de acum celebrului „Borat” (2006).

Personajul principal este Adolf Hitler, iar umorul este construit cu ajutorul reacţiilor unor persoane reale, oameni obişnuiţi care interacţionează cu actorul deghizat în liderul nazist.

Hitler se trezește brusc în locul în care s-a aflat fostul său buncăr, devenită zonă rezidențială, la 70 de ani de la presupusa sa dispariție. Războiul s-a încheiat, partidul său politic este dizolvat și societatea germană este atât de multietnică, încât el nu o mai recunoaște.

În ciuda oricăror așteptări, Hitler, interpretat de Oliver Masucci, începe o nouă carieră la televiziune, după ce este luat drept un actor, iar jocul său realist este aplaudat.

Pentru a promova filmul, producătorul său a organizat un turneu cu Oliver Masucci deghizat în Hitler, cam peste tot în Germania, scrie ici.radio-canada.ca.

Regizorul spune că perioada pe care au petrecut-o străbătând Germania pentru filmări le-a deschis ochii şi că au constatat o tendinţă către politica de dreapta. „Cum se poate ca atât de mulţi oameni să reacţioneze pozitiv la Hitler, să îl accepte?”, a declarat regizorul David Wnendt pentru postul german de televiziune ARD.

Filmările au avut loc cu puţin timp înainte de apariţia mişcării antiislamiste PEGIDA, care a atras zeci de mii de simpatizanţi la marşurile şi protestele sale, organizate la începutul acestui an.

Succesul pe care filmul îl cunoaște în Germania inspiră producătorii să-l vândă pe piața internațională, inclusiv în SUA.


 

Alte stiri din Externe

Ultima oră