Hillary Clinton îndeamnă la rezistenţă în faţa lui Trump." Rezistaţi,insistaţi,perseveraţi,recrutaţi"

29 Mar 2017 | scris de Radu Popescu
Hillary Clinton îndeamnă la rezistenţă în faţa lui Trump." Rezistaţi,insistaţi,perseveraţi,recrutaţi"

Fostul secretar de stat american Hillary Clinton, învinsă de Donald Trump în alegerile prezidențiale din noiembrie, a pledat pentru egalitatea de gen și a îndemnat la rezistență și perseverență în fața politicilor administrației Trump și ale Partidului Republican, în primele sale declarații politice notabile după înfrângerea în cursa pentru Casa Albă, relatează CNN,scrie agerpres.ro.

 

'Desigur, rezultatul alegerilor nu a fost cel pe care l-am sperat, pentru care am muncit, dar nu voi înceta niciodată să vorbesc deschis despre beneficiile sociale de bun-simț care le vor permite mamelor și taților să-și păstreze locurile de muncă', a declarat Hillary Clinton, în discursul susținut la Conferința femeilor de afaceri din California.

'Nu există un alt loc decât acesta, împreună cu voi, unde aș fi preferat să fiu', a mai spus dna Clinton, adăugând însă imediat: 'Altul decât Casa Albă'.

De remarcat că, după înfrângerea în alegeri, dna Clinton și-a limitat aparițiile publice la câteva declarații la adunări publice și la postări pe contul personal de Twitter. Imediat după scrutinul din 8 noiembrie, a fost văzută într-o plimbare prin pădure cu soțul său, ex-președintele Bill Clinton, în apropierea reședinței lor din statul New York, cei doi fiind prezenți ulterior la ceremoniile de învestire a lui Donald Trump la Casa Albă.

În discursul de marți, ea a calificat drept un 'proiect dezastruos' tentativa republicanilor de a înlocui programul Obamacare, subliniind că administrația Trump 's-a lovit de un val de rezistență' ce arată că protestele împotriva politicilor președintelui se află de-abia la început.

'Promovarea drepturilor și oportunităților pentru femei și fete este marea problemă nerezolvată a secolului al XXI-lea', a subliniat fosta Primă Doamnă, remarcând că reprezentarea femeilor în instituțiile de putere de la Washington este în prezent 'cea mai scăzută din timpul unei generații'.

Per ansamblu însă, Hillary Clinton a oferit un ton optimist în fața victoriei lui Donald Trump. 'Acolo unde unii văd imaginea întunecată a unui carnagiu, eu văd o lumină strălucind spre creativitate și oportunitate', a mai spus ea.

Dna Clinton a oferit auditoriului noua ei mantra: 'Rezistați, insistați, perseverați, recrutați', încurajându-l să 'reziste acțiunilor care merg împotriva valorilor noastre ca americani', să insiste să 'pună pe primul loc oamenii', să persevereze asemeni senatoarei Elizabeth Warren și să 'recruteze' alte persoane candidând pentru funcții publice sau deschizând o afacere.

'Voi fi de fiecare dată alături de voi pe acest drum', a mai spus fosta candidată prezidențială.

Alte stiri din Externe

Ultima oră