Hillary Clinton a vorbit despre România în ultima confrutare directă cu Donald Trump (VIDEO)

20 Oct 2016 | scris de Veronica Micu
Hillary Clinton a vorbit despre România în ultima confrutare directă cu Donald Trump (VIDEO)

Trump, de exemplu, a sugerat că ar putea respinge rezultatul alegerilor, o posibilitate pe care democrata a descris-o drept “îngrozitoare”, relatează Reuters.

“Să fie clar, ceea ce spune el înseamnă: Denigrează, vorbeşte de rău democraţia noastră şi eu, una, sunt îngrozită că cineva care este candidatul unuia dintre cele două partide majore ar putea adopta această poziţie”, a replicat Clinton.

Trump a acuzat apoi echipa de campanie a lui Hillary Clinton că a orchestrat seria de acuzaţii de agresiune sexuală care îl vizează. El a asigurat electoratul că aceste acuzaţii sunt “complet false”.

“Nimeni nu respectă femeile mai mult ca mine, nimeni”, a mărturisit Trump.

„Donald crede că a face femeile să se simtă mici îl face pe el mai mare. Le atacă demnitatea și încrederea în sine”, a insistat Clinton.

Nu de puține ori, în timpul dezbaterii, care a durat 90 de minute, cei doi au reacţionat furios.

Clinton l-a numit Trump marioneta lui Vladimir Putin, în timp ce republicanul a spus că Putin a păcălit-o de multe ori pe fosta şefă a diplomaţiei.

Trump a dat asigurări că ar “condamna” o interferenţă rusă sau a oricărei alte ţări în alegerile din Statele Unite.

Mai mult, el a spus că ar avea o relaţie mai bună cu Putin decât Clinton. “A spus lucruri drăguţe despre mine”, a declarat republicanul.

“Nu are nici un respect pentru ea (Clinton – n.r.), nu are nici un respect pentru preşedintele nostru şi să vă spun ceva, avem mai probleme”; a adăugat el.

“Preferă să îl creadă pe Vladimir Putin, în locul oficialilor din serviciile de informaţii militare şi civile care au jurat să ne apere”, a replicat Clinton.

Omul de afaceri a acuzat-o pe Clinton că a permis Rusiei să îşi dezvolte arsenalul nuclear.

Fosta şefă a diplomaţiei a spus însă că Trump este un adevărat “cavaler” în ceea ce priveşte armele atomice şi că a sugerat recent că mai multe ţări ar trebui să aibă putere nucleară.

România, invocată în disputa privind dreptul la avort

Țara noastră a fost pomenită de Hillary Clinton în discuţia despre dreptul femeilor la avort. Ea a explicat că susţine dreptul femeilor de a face avorturi târzii în sarcină, spunând că Guvernul Statelor Unite nu ar trebui să se amestece în deciziile “cele mai personale”, cu atât mai mult când acestea vizează chestiuni legate de sănătate.

“Aceasta este una dintre cele mai grele decizii posibile pe care trebuie să le ia orice femeie şi familia ei şi nu cred că ar trebui luată de Guvern. Am fost în ţări unde Guvernul obliga femeile facă avort, precum China, sau unde obliga femeile sa nască, precum în Romania”, a spus Clinton.

Democrata l-a acuzat pe rivalul ei republican că a cerut ca femeile să fie pedepsite dacă avorturile vor deveni ilegale şi ele totuşi recurg la această măsură.

Trump a făcut anterior o declaraţie în acest sens, dar a dat publicităţii apoi un comunicat în care a spus că nu aceasta este poziţia sa.

În baza legilor actuale, “poţi lua un copil şi poţi smulge copilul din burta mamei chiar înainte de naştere”, a atras atenţia Trump.

Hillary Clinton i-a răspuns că “retorica bazată pe frică este foarte nefericită”.

Cine a câștigat ultima dezbatere - sondaj CNN

Potrivit unui sondaj CNN/ORC, candidata democrată a câştigat dezbaterea electorală de miercuri împotriva republicanului Donald Trump, ceea ce înseamnă a treia sa victorie consecutivă în înfruntările cu omul de afaceri new-yorkez.

Aproximativ 52% dintre alegătorii întrebaţi spun că fostul secretar de stat a câştigat dezbaterea, în timp ce 39% sunt de părere că republicanul a avut o prestaţie mai bună.

Alte stiri din Externe

Ultima oră