Alegerile prezidenţiale din SUA: Clinton sau Trump? Sondaj de ultimă oră

15 Oct 2016 | scris de Veronica Micu
Alegerile prezidenţiale din SUA: Clinton sau Trump? Sondaj de ultimă oră

Potrivit sondajului, diferența dintre Hillary Clinton și Donald Trump este un consistenă înaintea scrutinului prezidenţial programat pe 8 noiembrie, mai ales în urma scandalurilor imense în care este implicat candidatul republicanilor.

Astfel, Hillary Clinton ar fi votată de 44% dintre americani, în timp ce doar 37% l-ar alege pe Donald Trump. 

Iar diferenţa între cei doi riscă să crească.

Miercuri, New York Times a publicat măturiile a două femei care l-au acuzat pe Donald Trump că le-a agresat sexual în urmă cu mai mulți ani. Ele au fost imediat respinse de campania miliardarului republican, care a denunțat o defăimare.

La mai puțin de patru săptămâni înaintea alegerilor prezidențiale, aceste mărturii au dat o nouă lovitură campaniei lui Donald Trump, după ce vinerea trecută a fost difuzată o înregistrare video din 2005 în care el se laudă în termeni vulgari cu un comportament ce descrie hărțuire sexuală.

Joi, Michelle Obama, soția președintelui american Barack Obama, a denunțat afirmațiile ''intolerabile și rușinoase'' ale lui Donald Trump la adresa femeilor, acuzându-l pe candidatul republican că are un ''comportament de prădător sexual''.

''Indiferent de partidul din care face parte — democrat, republican sau independent — nicio femeie nu merită să fie tratată în această manieră. Nimeni nu merită acest tip de jigniri'', a declarat Prima Doamnă a SUA într-un discurs rostit în cadrul unui miting electoral al candidatei democrate la Casa Albă, Hillary Clinton, organizat în statul New Hampshire.

Ancheta Reuters/Ipsos a fost efectuată online, în engleză, în toate cele 50 de state americane. Cel mai recent sondaj a fost efectuat pe un eşantion de 2.889 de persoane care sunt considerate alegători probabili având în vedere statutul lor de alegători înregistraţi, istoricul votului şi intenţia de vot declarată. Sondajul are o marjă de eroare de plus sau minus 2%.

Alte stiri din Externe

Ultima oră