Niciun refugiat, dintre cei care urmează să fie redistribuiți în UE, nu vrea în Estonia

22 Dec 2015 | scris de Cristi Ionescu
Niciun refugiat, dintre cei care urmează să fie redistribuiți în UE, nu vrea în Estonia

Niciun refugiat dintre cei care urmează să fie redistribuiți în țările Uniunii Europene prin sistemul cotelor obligatorii nu dorește să vină în Estonia, a anunțat marți Ministerul eston de Interne.

Un ofițer de legătură eston a plecat luna trecută în Italia pentru a identifica migranți care ar accepta să fie transferați în Estonia, dar deocamdată nu a găsit în rândul lor persoane dispuse să primească azil în această țară baltică, a indicat un purtător de cuvânt al MAI de la Tallinn.

Conform deciziei Consiliul european pentru Justiție și Afaceri Interne (JAI) din 22 septembrie, din taberele de refugiați din Italia și Grecia trebuie relocați în următorii doi ani în statele blocului comunitar 160.000 de migranți proveniți din Siria, Irak și Eritreea. Cota ce revine Estoniei este de 550 de refugiați.

'Încă de la lansarea programului era clar că niciun refugiat nu va dori să vină în Estonia', a declarat la un post local de televiziune ministrul leton de interne, Hanno Pevkur, amintind că majoritatea refugiaților care debarcă în Grecia și Italia doresc să ajungă în Germania sau Suedia.

Alte stiri din Externe

Ultima oră