Guvernul austriac restricţionează accesul străinilor pe piaţa muncii

31 Ian 2017 | scris de Gabriela Antoniu
Guvernul austriac restricţionează accesul străinilor pe piaţa muncii

Guvernul austriac interzice purtarea vălului islamic în public şi restricţionează accesul străinilor pe piaţa muncii, relatează metro.co.uk. Măsurile fac parte dintr-un pachet de reformă şi se vor un răspuns la provocările extremei drepte în perspectiva alegerilor de anul viitor. O declaraţie care însoţeşte pachetul de reformă statuează că "aceia care nu sunt pregătiți să accepte valorile Iluminismului vor trebui să părăsească țara și societatea noastră".

Pachetul de măsuri se întinde pe 35 de pagini, iar noile politici ar urma să fie aplicate în următoarele 18 luni. Coaliția formată din social-democraţi şi Partidul Popular a fost, totodată, de acord să interzică ofițerilor de poliție, judecătorilor, magistrațiilor și procurorilor să poarte hijab, pe motiv că aceştia trebuie să fie neutri din punct de vedere ideologic şi religios în timp ce se află în slujba statului.

De asemenea, guvernul promite scăderea taxelor şi a costurilor muncii nesalariale, restricţionarea muncitorilor străini pe piaţa muncii austriece şi crearea a 70.000 de noi locuri de muncă. 

Cancelarul austriac Christian Kern a precizat că purtarea vălului islamic va fi interzisă în spaţiile publice pentru a permite celor 600.000 de musulmani din Austria să se simtă parte a societăţii austriece. 

Prima ţară din UE care a interzis purtarea vălului islamic în public a fost Franţa, în 2011.

 

Alte stiri din Externe

Ultima oră