R.Moldova are un nou Guvern. Cabinetul de miniştri condus de Valeriu Streleț, votat de Parlament

30 Iul 2015
R.Moldova are un nou Guvern. Cabinetul de miniştri condus de Valeriu Streleț, votat de Parlament
Noul Guvern al R.Moldova, condus de Valeriu Streleț, a primit astăzi votul de încredere al Parlamentului de la Chişinău. Astfel, după ce au dezbătut Programul de activitate al noului Cabinet de Miniştri şi lista membrilor acestuia, parlamentarii moldoveni au dat vot de încredere noului Executiv.
Pentru Guvernul Streleț au votat deputaţii PLDM, PD și PL, informează unimedia.info

Conform publika.md, noul Executiv a primit votul de încredere din partea a 52 de deputaţi. 41 de deputaţi au votat împotrivă. Iurie Leancă şi alţi deputaţi neafiliaţi s-au abţinut de la vot.

Valeriu Streleţ a fost desemnat candidat pentru funcţia de premier al ţării de Partidul Liberal Democrat din Moldova. Noua garnitură guvernamentală şi-a păstrat o bună parte dintre miniştrii din Guvernul interimar.

Valeriu Streleţ are 45 de ani şi şi-a început cariera politică în 1994, când a participat la alegerile parlamentare pe lista Blocului Social–Democrat. Şapte ani mai târziu, numele politicianului se regăseşte în lista electorală a Blocului "Plai Natal". În 2009 este ales deputat din partea PLDM, iar în 2011 ajunge să conducă fracţiunea parlamentară a liberal-democraţilor.

Conform Constituției R. Moldova, șeful statului urmează să numească noul Executiv. Ulterior, în cel mult trei zile, membrii Cabinetului de miniştri vor depune jurământul de credinţă în faţa preşedintelui ţării, iar din acel moment, noul executiv îşi începe activitatea oficial. 

Citiţi mai multe ştiri din Externe!

Alte stiri din Externe

Ultima oră