Propunere germană: Grexit temporar

11 Iul 2015
Propunere germană: Grexit temporar
La Bruxelles a început, sâmbătă după-amiază, reuniunea miniştrilor de finanţe din zona euro la care este discutat planul de măsuri economice propus de guvernul grec. Germania sugerează Greciei să ia o pauză din zona euro. Surse citate de presa germană spun că ministrul de Finanţe de la Berlin s-a declarat nemulţumit de planul de reforme al Guvernului elen.

Acesta ar fi afirmat că ultimele propuneri ale Guvernului grec sunt departe de a fi suficiente pentru aprobarea unui al treilea plan de ajutorare pentru Atena.
La sosirea sa la reuniunea Eurogrupului, Schäuble  nu şi-a ascuns neîncrederea în premierul grec Alexis Tsipras.

„Încrederea a fost distrusă de o manieră incredibilă în cursul ultimelor luni”, a spus ministrul german, adăugând că nu se poate baza doar pe promisiuni pentru a accepta să ajute în continuare Grecia.

El ar fi înaintat două soluții: fie Grecia părăseşte temporar uniunea monetară, pentru cinci ani, fie instituie un fond special în care depune garanţii în valoare de 50 de miliarde de euro, din vânzarea unor active de stat.

Banii ar urma să fie folosiţi pentru acoperirea unei părţi a datoriei externe.

Informaţiile din acest moment indică faptul că întâlnirea Eurogrupului, care are loc acum la Bruxelles, s-ar putea încheia cu probleme şi mai mari pentru Atena. (I.D)

 

Alte stiri din Externe

Ultima oră