Greva piloților de la Lufthansa ia amploare. Sute de zboruri anulate, peste 100.000 de pasageri afectaţi

11 Noi 2015
Greva piloților de la Lufthansa ia amploare. Sute de zboruri anulate, peste 100.000 de pasageri afectaţi
Compania aeriană germană Lufthansa va anula 930 de zboruri programate pentru azi, cu plecarea sau cu destinația Frankfurt, München și Düsseldorf. Potrivit Reuters, greva piloților Lufthansa va afecta 100.000 de pasageri. 
 
UFO, sindicatul personalului navigant al Lufthansa, a demarat greva vinerea trecută din cauza condițiilor de pensionare anticipată, iar marți a anunțat prelungirea grevei și pentru perioada 11 — 13 noiembrie 2015, pentru toate zborurile de pe / către aeroporturile Frankfurt, Munchen și Dusseldorf.
 
În replică, conducerea companiei Lufthansa a depus un recurs la tribunalele din Darmstadt și Dusseldorf după ce primele patru zile de grevă au condus la anularea a peste 1.800 de zboruri și au afectat sute de mii de pasageri. Tribunalul din Darmstadt a respins, noaptea trecută, recursul depus de Lufthansa și argumentul său potrivit căruia greva personalului navigant ar fi ilegală.
 
Separat, sindicatul piloților de la Lufthansa, Vereinigung Cockpit (VC), a depus o plângere la Curtea Constituțională din Germania pentru a contesta o decizie a unui tribunal care a obligat VC să pună capăt grevei sale în luna septembrie. (V.M.)

Alte stiri din Externe

Ultima oră