Grecii se duc iar la urne, la 20 septembrie. Tot Syriza are prima șansă

28 Aug 2015
Grecii se duc iar la urne, la 20 septembrie. Tot Syriza are prima șansă
Alegerile legislative din Grecia, anunțate ca urmare a demisiei premierului Alexis Tsipras, vor avea loc la 20 septembrie, potrivit agenției elene de presă ANA. Partidul stângii radicale, Syriza, rămâne în fruntea sondajelor de opinie, în ciuda sciziunii sale, scrie leparisien.fr.

Președintele Republicii, Prokopis Pavlopoulos, a semnat decretul care prevede organizarea scrutinului. El răspunde astfel dorinței lui Alexis Tsipras, care a avansat această dată când a demisionat.

Peste trei săptămâni, circa 10 milioane de alegători greci se vor duce la urne a treia oară de la începutul anului bogat în schimbări politice. Opoziția de dreapta și noul partid, Unitatea Populară, condus de euroscepticul intrat în disidență din Syriza, Papagiotis Lafanazis, ar fi dorit ca votul să aibă loc la 27 septembrie, pentru a avea o campanie electorală mai lungă.

Tsipras, care speră să fie reales, bazându-se pe popularitatea sa, s-a lansat deja în bătălia electorală.
În ciuda disidențelor, Syriza rămâne, cu 23%, în fruntea intențiilor de vot, potrivit unui sondaj al institutului ProRata, pentru cotidianul Efimerida ton Syntakton.

Acesta devansează cu 3,5 puncte dreapta reprezentată de Noua Democrație , creditată cu 19,5% dintre voturi. Dar Alexis Tsipras a exclus deja posibilitatea de a forma o coaliție cu opoziția conservatoare. Noua formațiune politică a lui Panagiotis Lafazanis este creditată cu 3,5% dintre voturi. (M.C)



 

Alte stiri din Externe

Ultima oră