Grecia s-a dus cu mâna goală la Bruxelles. Nu a prezentat nicio propunere concretă

07 Iul 2015
Grecia s-a dus cu mâna goală la Bruxelles. Nu a prezentat nicio propunere concretă
Grecia și-a lăsat partenerii europeni cu buza umflată după ce nu a prezentat, marti, la reuniunea de urgență de la Bruxelles, o propunere concretă prin care ar vrea să iasă din criză.

Toată lumea aștepta ca Guvernul de la Atena să prezinte un plan nou, miniștrilor de Finanțe reuniți în capitala Belgiei, dar acest lucru nu s-a întâmplat, comentează The Washington Post.

În schimb, un oficial grec citat de Reuters, a afirmat că Grecia le cere partenerilor din zona euro o soluție provizorie pentru nevoile sale de finanțare care să acopere restul lunii iulie, în timp ce este discutat un acord pe termen lung.

Înainte de reuniunea de la Bruxelles, de marți seară, șeful Comisiei Europene (CE), Jean-Claude Juncker, a transmis ca nu este de acord cu ideea ca Grecia sa iasa din zona euro, însa mai multi dintre ministrii de Finante din zona euro, care au ajuns la reuniunea Eurogrup-ului, au folosit in declaratii cuvantul "Grexit". BBC relatează că, tot înainte de reuniune, premierul Greciei, Alexis Tsipras, s-a întâlnit cu președintele Franței, Francois Hollande, și cu cancelarul german Angela Merkel.

Din ce mai in ce mai multe voci vorbesc despre un nou summit duminica. Arne Delfs, de la Bloomberg, a citat un oficial german care spune ca o noua intrunire va fi programata pentru finalul saptamanii, daca in aceasta seara nu se ajunge la un acord.



Alte stiri din Externe

Ultima oră