E OFICIAL. Grecia nu va mai avea acces la fondurile FMI dacă nu efectuează o plată

28 Mai 2015
E OFICIAL. Grecia nu va mai avea acces la fondurile FMI dacă nu efectuează o plată
Grecia nu va mai avea acces la fondurile FMI dacă își pune în aplicare planul de a nu rambursa sumele datorate instituției, a avertizat joi un purtător de cuvânt al instituției, relatează romandie.com.

”Orice țară care nu își onorează angajamentele față de Fond este declarată în situația de arierate la plată și nu are acces la finanțările FMI”, a declarat William Murray într-o conferință de presă desfășurată la Washington.

Ministrul de Interne elen a afirmat recent că țara sa nu va rambursa cele 1,6 miliarde de dolari scadente în iunie către Fondul Monetar Internațional, într-un moment în care Atena încerca să încheie un acord cu creditorii săi pentru a obține deblocarea unei noi tranșe de împrumut și a evita falimentul.

Premierul Alexis Tsipras și echipa de miniștri care răspunde de negocierile cu creditorii nu au anunțat totuși niciodată până acum că nu se va efectua vreo plată.

”În momentul în care vorbim, ne așteptăm ca autoritățile elene să facă plata”, a dat asigurări purtătorul de cuvânt al FMI. William Murray a adăugat că Atena nu a solicitat gruparea a diferite plăți scadente în iunie pentru a beneficia de un răgaz mai mare.

Guvernul grec speră că un acord cu creditorii săi, UE și FMI, privind viitorul financiar al țării puternic îndatorate va fi încheiat până duminică. Comisia Europeană a relativizat însă acest optimism. ”Discuțiile continuă cu grecii, dar rămân încă multe de făcut”, a apreciat la rândul său purtătorul de cuvânt al FMI.


 

Alte stiri din Externe

Ultima oră