Un puternic taifun lovește Filipine: șapte morți

22 Aug 2015
Un puternic taifun lovește Filipine: șapte morți
Puternicul taifun Goni care a deversat ploi torențiale abundente în nordul statului Filipine, a provocat alunecări de teren și inundații soldate cu pierderi de vieți omenești, au indicat sâmbătă surse oficiale citate de AFP, informează agerpres.ro.

Șase persoane au fost îngropate sub avalanșe de noroi și pietre, iar o a șaptea victimă a fost ucisă de căderea unui arbore, au declarat oficialii filipinezi care au mai raportat doi dispăruți și șapte răniți.

De asemenea, aproximativ 1.700 de oameni au fost evacuați, iar o duzina de zboruri interne au fost anulate.

Taifunul Goni, cu rafale care ar putea ajunge până la 195 kilometri pe oră, se îndreaptă acum spre Taiwan, pe care nu-l va atinge în mod direct, potrivit Agenției Naționale de Meteorologie, citate de AFP.

Ca masură de precauție, unii locuitori care trăiesc pe insule izolate au plecat din acele locuri, la fel ca și cei 1.700 de turiști care își petreceau vacanța pe Green Island și Orchid Island.

Forțele armate se află, de asemenea, în stare de alertă, în timp ce se așteaptă în continuare ploi abundente, în special în regiunile muntoase ale țării. Școlile și birourile au fost închise, iar cursele aeriene interne și conexiunile de feribot au fost afectate.

Taiwanul fusese deja lovit acum două săptămâni de taifunul Soudelor care lăsase în urmă morți și raniți, precum și peisaje dezolante.

În China, unde taifunul Soudelor a ucis cel puțin 21 de persoane, au fost evacuate preventiv, acum, cu ocazia trecerii taifunului Goni, aproape 5.000 de persoane din provincia Fujian, iar peste 10.000 ambarcațiuni au primit avertizarea de a se întoarce în port.

În Japonia, companiile aeriene au anulat unele zboruri, în timp ce taifunul Goni s-a apropiat de sudul arhipelagului nipon. În acest timp, un alt taifun numit Asani, pare să se depărteze de Japonia, relatează AFP. 

Citiţi mai multe ştiri din Externe!

Alte stiri din Externe

Ultima oră