Gestul disperat al unui delfin care cere ajutor pentru a scăpa de cruzimea vânătorilor (VIDEO)

13 Sep 2015
Gestul disperat al unui delfin care cere ajutor pentru a scăpa de cruzimea vânătorilor (VIDEO)
Scene emoționante înregistrate de ecologistul Ric O'Barry în timpul vânătorii de delfini ce are loc anual în Taiji, Japonia, o tradiție barbară care înroșește golful de sângele mamiferelor sacrificate, și care se desfășoară cu autorizarea oficialităților nipone.

Japonezii motivează sacrificare delfinilor, practica condamnata de multe țări, prin faptul că pentru localnici vânătoarea este o tradiţie locală, cu nimic diferită din punctul lor de vedere de sacrificarea vitelor sau a porcilor. 

În momentul în care întâlnesc un grup de delfini, pescarii japonezi introduc o bară metalică în apă pe care o lovesc cu un ciocan. Speriaţi, delfinii caută să se îndepărteze de zgomot, fiind conduşi către un golf, care este apoi blocat cu plase de pescuit. Animalele sunt lăsate peste noapte să se calmeze, după care pescarii se întorc, aleg şi separă exemplarele potrivite pentru vânzare, în timp ce restul sunt ucise, pe rând. Până de curând, metoda folosită era tăierea cu un cuţit în zona gâtului, delfinii sângerând până la moarte.

În imaginile suprinse de documentaristul american, un delfin îi cere disperat ajutorul, scrijelindu-și pielea de stâncile de pe mal, pentru a scăpa de pescari. 
Fără posibilitatea de a interveni, pentru că asta ar fi dus la arestarea sa, O'Barry resimte frustrarea cuiva care își lasă prietenul să fie măcelărit...



Alte stiri din Externe

Ultima oră