Germania vrea sa examineze cererile de azil la frontiere

30 Sep 2015
Germania vrea sa examineze cererile de azil la frontiere
Dupa euforia declanasata de venirea primilor refugiati , iata ca Germania incepe sa ia primele masuri pentru stoparea celor care vor sa obtina azil in tara.

Astazi, ministrul de interene Thomas Maiziere a propus ca examinarea solicitarilor de azil sa se faca, intr-o procedura accelerata, chiar de la frontierele terestre ale Germaniei, extinzand metoda care se aplica deja pe aeroporturi.

“Avem deja aceste proceduri pe aeroporturi. Putem deja să oprim o persoană pe un aeroport, să stabilim dacă solicitarea sa de azil este nefondată și să o trimitem înapoi”, a declarat ministrul

In acest mod, guvenul german incearca sa limiteze numarul celor care asteapta un raspuns pe teritoriul national si sa descurajeze pe cei care vor sa se stabileasca in tara.

Nu e clar insa cum va fi facut acest luceru, pentru ca punctele de control de la frontiera au nevoie de spatii noi dar si de personal, mai ales ca afluxul zilnic este di de mii de persoane.

Treptat -treptat si Germania pare sa cedeze organizatoric in fata multitudinii de probleme ridicate de afluxul tot mai ridicat al refugiatilor. 

Alte stiri din Externe

Ultima oră