Serviciile secrete germane, puse pe urma mijloacelor de propagandă ruseşti

20 Feb 2016 | scris de Marina Constantinoiu
Serviciile secrete germane, puse pe urma mijloacelor de propagandă ruseşti


Cotidianul Suddeutsche Zeitung şi posturile publice WDR şi NDR afirmă că Guvernul de la Berlin crede că mass-media ruse sunt folosite pentru a răspândi dezinformarea şi pentru a destabiliza Germania.
Purtătorul de cuvânt al Guvernului, Christiane Wirtz, a refuzat să confirme sau infirme aceste informaţii, declarând că nu se comentează niciodată chestiunile legate de activitatea serviciilor secrete.
Dar Wirtz a declarat că Germania vede drept tendenţioase relatările din anumite mijloace de informare în masă din Rusia despre Ucraina şi despre criza migranţilor. Ea a dat ca exemplu relatările din presa rusă despre un presupus viol al unei adolescente ruso-germane, comis de imigranţi, şi care, potrivit poliţiei germane, nu a existat niciodată.
Presa rusă a scris despre presupusul viol al fetei de 13 ani în Berlin luna trecută, acuzând autorităţile germane că au încercat să ascundă incidentul.
Fata fusese dată dispărută la 11 ianuarie şi a reapărut după 30 de ore. Pe Internet au apărut zvonuri că a fost răpită de un grup de bărbaţi de origine străină şi răpită, dar poliţia germană afirmă că nu există nicio dovadă a unei răpiri sau a vreunui viol.
Wirtz a recunoscut că nu există dovezi că presa rusă a încălcat vreo lege în Germania şi că libertatea de exprimare este protejată de Constituţie.
Relaţiile dintre Berlin şi Moscova s-au mai răcit după ce Rusia a sprijinit mişcarea separatistă din estul Ucrainei. Răcirea relaţiilor a afectat comerţul dintre cele două ţări.

Alte stiri din Externe

Ultima oră