Germania amenință cu reintroducerea controalelor la frontieră

20 Aug 2015
Germania amenință cu reintroducerea controalelor la frontieră
Ministrul german de Interne, Thomas de Maziere,  a amenințat, joi, că țara sa va reintroduce controalele la frontieră, dacă statele Uniunii Europene nu gasesc o cale convenabila de a gestiona criza refugiatilor din Europa.

"Sunt un adept al granitelor libere si un european devotat, dar daca alte state nu respecta legea si regulamentul Dublin se dovedeste ineficient, vom implementa altul care sa dea rezultate", a declarat Thomas de Maziere la o televiziune germana, relatează Bloomberg.

Germania se asteapta sa atraga cel putin 800.000 de refugiati pe teritoriul sau in cursul acestui an, de patru ori mai multi decat in 2014, dar Berlinul avertizeaza ca situatia devine inacceptabila.

"Nu putem absorbi la infinit 40% dintre refugiatii care ajung in UE. Libera trecere a granitelor nu va mai fi permisa pe viitor, daca nu se adopta o politica comuna pentru adapostirea imigrantilor", a precizat de Maziere.

Sistemul Dublin care stabileste criteriile comune in problema migratiei prevede ca un stat membru UE care permite imigrantilor sa traverseze ilegal granitele este responsabil si de analizarea cererilor lor de azil.

Citiţi şi:

Un stat european declară STARE DE URGENŢĂ din cauza refugiaţilor

M
ai multe despre criza refugiaţilor care sufocă Europa, în rubrica Externe.

Alte stiri din Externe

Ultima oră