Germania cere cote permanente si obligatorii de refugiati

16 Oct 2015
Germania cere cote permanente si obligatorii de refugiati
Initial, la summitul european de la Bruxelles se stabilise ca nu va fi repusa in discutie problema cotelor de refugiati. In fapt, cele mai multe tari europene nu mai vor sa discute pe aceasta tema considerand ca ultima repartitie e suficienta.

Germania a redeschis aceasta problema iratand pe toata lumea, dupa cum scrie presa. Cabinetul Merkel doreste ca aceste cote sa devina permanente si pe masura ce refugiatii intra in spatiul european ei ar trebui repartizati automat tarilor membre.

Altfel spus, in Romania , de pilda , fluxul de intrare al imigrantilor ar deveni permanent daca ne gandim ca prognozele privind valurile de refugiati arata ca numarul acestora va fi in crestere.

Iar tarile gen Romania-ferite de fenomenul imigratiei deoarece sunt neatractive economic- vor deveni, automat, receptoare de redugiati din toate colturile lumii.

Germania insista ca in declaratia finala a acestei reuniuni sa se precizeze ca acest principiu al cotelor este  obligatoriu dar alte state se opun-presa scrie ca Ungaria, Polonia si Spania sunt opozantele cele mai vehemente.  

Alte stiri din Externe

Ultima oră