George Soros plătește studenții radicali care protesteaza împotriva Israelului

27 Apr 2024
George Soros plătește studenții radicali care protesteaza împotriva Israelului Galerie foto (2)

George Soros și acoliții săi de extrema stânga plătesc agitatori care alimentează explozia de proteste radicale anti-Israel la colegiile din toată SUA, scrie New York Post.

Protestele, care au început când studenții au preluat săptămâna trecută gazonul campusului Morningside Heights al Universității Columbia, s-au răspândit în toată țara.

Au fost înființate tabere de corturi în universități precum Harvard, Yale, Berkeley din California, Ohio State University și Emory din Georgia - toate organizate de filialele Students for Justice in Palestine (SJP) finanțate de Soros - și la unele studenții s-au ciocnit cu poliția.

Organizația-mamă a SJP a fost finanțată de o rețea de organizații nonprofit finanțate în cele din urmă de, printre alții, Soros, investitorul miliardar de stânga.

La trei universități protestele sunt încurajate de radicalii plătiți care sunt "asociați" („fellows”) ai unui grup finanțat de Soros, numit Campania SUA pentru Drepturile Palestinienilor (USCPR).

USCPR oferă până la 7.800 USD pentru colegii săi din comunitate și între 2.880 și 3.660 USD pentru „fellows” din campus, în schimbul petrecerii a opt ore pe săptămână organizând „campanii conduse de organizații palestiniene”.

Ei sunt instruiți să „se ridice la revoluție”.

Grupul radical a primit cel puțin 300.000 de dolari de la Fundațiile pentru Societatea Deschisă a lui Soros din 2017 și, de asemenea, a primit 355.000 de dolari din Fondul Rockefeller Brothers din 2019.

Are trei „fellows” care au fost figuri majore în mișcarea de protest la nivel național.

Nidaa Lafi, fost președinte al Universității Studenți pentru Justiție din Texas din Palestina, a fost văzută miercuri într-o tabără de la UT Dallas, ținând un discurs în care cere încetarea războiului din Gaza .

Lafi, fost stagiar în legislație pentru regretata congresmană democrată Eddie Bernice Johnson, a absolvit școala anul trecut cu o diplomă în afaceri globale și acum este student la drept la Southern Methodist University din Dallas.

În ianuarie, ea a fost reținută pentru că a blocat traseul carabinei președintelui Biden, după ce acesta a sosit la Dallas pentru înmormântarea lui Johnson, fostul ei șef.

La Yale, colegul USCPR, Craig Birckhead-Morton, a fost arestat luni și acuzat de încălcare de gradul întâi atunci când filiala SJP, Yalies4Palestine, a ocupat Beinecke Plaza a școlii, a raportat Yale Daily News.

Birckhead-Morton – de asemenea, fost stagiar pentru un reprezentant democrat, Maryland, John Sarbanes – a ieșit din arest pentru a organiza un sit-in care bloca traficul în New Haven.

Cel mai înalt profil dintre bursieri este Malak Afaneh din Berkeley, co-președintele Berkeley Law Students for Justice in Palestine.

Ea a fost un vorbitor în serie la un protest anti-Israel în campus săptămâna aceasta - care a venit după ce ea prima dată a devenit proeminentă deturnând o cină la casa decanului facultății de drept pentru a striga sloganuri anti-Israel, apoi a acuzat-o pe soția decanului de agresiune. ea când i-a cerut radicalului să plece.

Banii de la Soros și acoliții săi au fost esențiali pentru protestele Columbia care au declanșat demonstrațiile naționale imitatoare.

Trei grupuri au înființat orașul de corturi pe peluza Columbia miercurea trecută: Studenți pentru Justiție în Palestina (SJP), Vocea Evreiască pentru Pace (JVP) și Within Our Lifetime.

La „Gaza Solidarity Campment”, studenții dorm în corturi aparent comandate de la Amazon și se bucură de pizza cu livrare, cafea de la Dunkin' , sandvișuri gratuite în valoare de 12,50 USD de la Pret a Manger, chipsuri organice de tortilla și pui la rotisor.

O analiză a The Post arată că toți trei au primit bani de la grupuri legate de Soros. Fondul Rockefeller Brothers a dat, de asemenea, numerar lui JVP.

Fondul este prezidat de Joseph Pierson și îl include pe David Rockefeller Jr, un membru din a patra generație al dinastiei petrolului, în consiliul său de administrație. Organizația nonprofit oferă bani „dezvoltării durabile” și „consolidării păcii”.

Și un fost bancher de pe Wall Street, Felice Gelman, un bancher de investiții pensionar care și-a dedicat averea de pe Wall Street cauzelor pro-palestiniene, a finanțat toate cele trei grupuri.

Atât SJP, cât și JVP au fost expulzați de la Universitatea Columbia în noiembrie pentru „retorică amenințătoare și intimidare”. JVP a acuzat Israelul pentru atacul terorist al Hamas din 7 octombrie, care a provocat moartea a 1.200 de israelieni.

„Apartheid-ul și ocupația israeliană – și complicitatea Statelor Unite la această opresiune – sunt sursa tuturor acestor violențe”, a spus JVP într- o declarație pe site-ul său.  

SJP a numit atacul terorist asupra Israelului „o victorie istorică”.

O analiză realizată de The Post arată cum banii lui Soros și Gelman și-au făcut drum către studenți printr-o rețea de organizații nonprofit care ajută la ascunderea contribuțiilor acestora.

Soros a dat miliarde Fundațiilor pentru Societatea Deschisă pe care le controlează acum fiul său Alexander, al cărui partener este Huma Abedin, asistentul principal al lui Hillary Clinton și soția înstrăinată a perversului Anthony Weiner.

La rândul său, Open Society a dat peste 20 de milioane de dolari Fundației Tides, un „sponsor fiscal” nonprofit progresiv, care apoi trimite banii către grupuri mai mici.

Aceste grupuri includ A Jewish Voice for Peace, care între 2017 și 2022 a primit 650.000 de dolari de la Societatea Deschisă a lui Soros. Printre consilierii săi se numără academicianul Noam Chomsky și autoarea feministă de stânga Naomi Klein.

JVP a fost o parte proeminentă a protestelor de la Columbia și unul dintre membrii studenți ai săi s-a numărat printre un grup expulzat din universitate pentru că l-a invitat pe liderul unui grup terorist interzis, Khaled, la întâlnirea Zoom „Resistance 101”.

Soros a donat, de asemenea, 132.000 de dolari către WESPAC, numită în totalitate Fundația Westchester People's Action Coalition.

Organizația nonprofit cu sediul în White Plains a fost înființată în 1974 pentru a se manifesta pentru drepturile civile și împotriva războiului din Vietnam, dar acum este un finanțator important al grupărilor anti-Israel, inclusiv Within Our Lifetime și Students for Justice in Palestina.

SJP a primit și finanțare de la Sparkplug Foundation, o organizație nonprofit din New York condusă de Gelman și soțul ei, Yoram Gelman.

Cuplul și-a canalizat donația de 20.000 de dolari către grup prin WESPAC în 2022, potrivit dosarelor publice.

Gelman a fost anterior în comitetul WESPAC pentru Justiție și Pace în Orientul Mijlociu în 2009, când a fost invitată în Gaza de către Agenția Națiunilor Unite pentru Ajutorare și Lucrări, potrivit site-ului web al grupului.

Grupul ONU a fost criticat pentru sprijinul acordat Hamas .

Gelman este în consiliul de administrație al Institutului de învățare pe viață Bard, o ramură a colegiului infam progresist, precum și al Teatrului pentru Libertate Jenin, situat în tabăra de refugiați Jenin din Cisiordania.

Președintele WESPAC, Howard Horowitz, un fost evreu ortodox, este membru al capitolului din New York al JVP, care spune că lucrează pentru „advocacy și educație publică pentru drepturile omului palestinienilor”.

Horowitz a spus că a îmbrățișat cauza palestiniană după timpul petrecut în Israel, potrivit unui raport din Israel Times.

WESPAC a dat bani și companiei Within Our Lifetime, fondată de omniprezentul protestatar anti-israelian Nerdeen Kiswani .

Within our Lifetime folosește o lacună în lege pentru a evita să declare cât primește de la donatori, nefiind o organizație nonprofit 501(c)(3), ceea ce înseamnă că nu se știe cum a beneficiat Kiswani.

Cu toate acestea, WESPAC este desemnat ca sponsor fiscal al Within Our Lifetime.

Un purtător de cuvânt al Open Society Foundations a declarat: „Pentru evidență, Open Society Foundations are o istorie lungă de luptă împotriva antisemitismului, islamofobiei și a tuturor formelor de rasism și ură.

„Open Society a finanțat un spectru larg de grupuri americane care au pledat pentru drepturile palestinienilor și israelienilor și pentru soluționarea pașnică a conflictului din Israel.

„Această finanțare este o chestiune publică, dezvăluită pe site-ul nostru, pe deplin conformă cu legile SUA și face parte din angajamentul nostru de a continua dezbaterea deschisă, care este în cele din urmă singura speranță pentru pace în regiune.

„Fundațiile pentru societatea deschisă susțin cu mândrie dreptul tuturor cetățenilor la proteste pașnice – un principiu fundamental al democrației noastre.”

Alte stiri din Externe

Ultima oră