GAFĂ de proporții la BBC: Regina a murit!

04 Iun 2015
GAFĂ de proporții la BBC: Regina a murit!
BBC și-a cerut scuze după ce o jurnalistă a postului a anunțat, miercuri, pe contul său de Twitter, că regina Marii Britanii a murit.

Pe contul jurnalistei Ahmen Khawaja a aparut mesajul "Breaking: Regina Elisabita este internata la spitalul King Edward 7th in Londra. Declaratii in scurt timp: BBC World", scrie Daily Mail.

Apoi, pe acelasi cont a aparut urmatoarea informatie: "Regina Elizabrth (sic!) a murit".

Ahmen Khawaja si-a cerut apoi scuze si a anuntat ca si-a lasat telefonul nesupravegheat. Era prea târziu, știrea fusese deja preluată și difuzată și pe alte rețele sociale.

PUBLICITATE
 
Inainte ca jurnalista sa stearga mesajele si sa anunte ca totul a fost o greseala publicatii importante au preluat o parte dintre informatiile postate pe contul sau de Twitter. Astfel, NBC a transmis despre presupusa moarte a reginei, iar CNN si Bild au anuntat ca Elisabeta a II-a a fost internata.

Un purtător de cuvânt al Palatului Buckingham a anuntat imediat ca regina Elisabeta a II-a se simte bine, miercuri fiind programat un control de rutină la spitalul cu pricina.

Colac peste pupăză, un purtator de cuvant al BBC a anuntat ca greseala s-a produs in momentul in care se realiza o repetitie de rutina pentru un eventual deces al reginei.

Alte stiri din Externe

Ultima oră