Furtunile violente și ploile torențiale au făcut ravagii în Italia, Croaţia și Bosnia. Cinci oameni au murit în urma inundațiilor (VIDEO)

16 Oct 2015
Furtunile violente și ploile torențiale au făcut ravagii în Italia, Croaţia și Bosnia. Cinci oameni au murit în urma inundațiilor (VIDEO)
Cinci oameni au murit în provincia L'Aquila, din centrul Italiei, paralizat de inundaţii şi alunecări de teren. Mai multe râuri au ieşit din albie, iar oamenii au fost nevoiţi să se refugieze pe acoperişuri.
 
Trei oameni au murit înecaţi în propriile case, o femeie a fost ucisă de un zid prăbuşit peste ea din cauza alunecărilor de teren, în timp ce un bărbat și-a pierdut după ce a căzut cu maşina într-o râpă săpată de puhoaie. 
 
Salvatorii au reuşit să evacueze 120 de persoane, printre care şapte copii blocaţi într-un autocar şcolar. Din cauza inundaţiilor puternice, zeci de şosele au fost închise, iar traficul feroviar a fost blocat în mai multe localităţi.
 
Şi în Croaţia e dezastru. Au căzut 100 de litri de apă pe metru pătrat, neîncetat, timp de două zile, străzile devenind adevărate albii de râuri învolburate. 
 
Peisajul e dezolant: maşini purtate de torente, copaci smulşi din rădăcini, stâlpi de electricitate culcaţi la pământ, drumuri pe care nu se mai poate circula. 
 
Aceeași situație este și în Bosnia, însă meteorologii spun că ce a fost mai greu a trecut. 
 

Alte stiri din Externe

Ultima oră