Furtună de zăpadă în SUA: Snowzilla a omorât 16 oameni

23 Ian 2016 | scris de Marina Constantinoiu
Furtună de zăpadă în SUA: Snowzilla a omorât 16 oameni


“Rămâneţi în casă!”, a îndemnat primarul New York-ului, Bill de Blasio, într-un mesaj postat inclusiv pe pagina sa de Facebook.
“Va fi probabil una dintre cele mai grave furtuni de zăpadă din istoria oraşului”, a adăugat primarul.
De vineri, furtuna Jonas, botezată Snowzilla, de cotidianul Washington Post, s-a soldat cu cel puţin 16 morţi, majoritatea în urma unor accidente de circulaţie.
Ninge de 24 de ore şi zăpada va continua să acopere zona cel mai dens populată din SUA, până duminică, atunci când furtuna va mai scădea din intensitate.
La Washington sunt aşteptaţi 60 cm de zăpadă sâmbătă seara, cu un vânt care suflă cu 90 km/oră, polei şi inundaţii pe coaste.
Sute de mii de persoane sunt lipsite de curent electric, greutatea zăpezii rupând cablurile electrice.
În total, circa 85 de milioane de persoane, adică un sfert din populaţia americană, ar putea fi afectate de furtună, şi peste tot oficialităţile oraşelor se străduiesc să ceară populaţiei să nu se deplaseze şi să rămână cât mai mult acasă.
La Washington autobuzele şi metroul au fost totalmente întrerupte pentru întreg week-end-ul. Numeroase magazine erau închise, iar reprezentaţiile pieselor şi comediilor muzicale de pe Broadway au fost anulate.
Aeroporturile şi companiile aeriene au anticipat situaţia, anulând mii de zboruri sâmbătă şi duminică.

Peste 400 de zboruri au fost anulate, aeroporturile din New York, Philadelphia, Washington şi Baltimore fiind închise. Reţeaua de transport a fost suspendată pentru întreg week-end-ul în capitala federală, iar deplasările interzise la New York, oraşul cel mai populat al Statelor Unite.

 

Alte stiri din Externe

Ultima oră