Furtună devastatoare în Germania: Șapte persoane ucise de arbori

05 Oct 2017 | scris de Magda Marincovici
Furtună devastatoare în Germania: Șapte persoane ucise de arbori

Șapte automobiliști au fost uciși, joi, de arborii și ramurile căzute în urma unei furtuni puternice înregistrate în nord-estul Germaniei, provocând întreruperea transportului feroviar, transmite AFP. 

La Hamburg, un arbore s-a prăbușit pe un vehicul în care se aflau două femei. Una dintre ele a fost ucisă, iar cealaltă a fost transportată la spital, potrivit poliției locale. Un alt șofer a fost ucis tot de un arbore pe un drum național la Neu-Karstadt. De asemenea, o mașină în care se afla o femeie a fost strivită de un arbore, potrivit autorităților locale. La Berlin, un automobilist a fost ucis, au anunțat pompierii pe Twitter. La Berlin, mai multe persoane au fost rănite, potrivit unui bilanț emis joi seara, în timp ce vântul a scăzut în intensitate.

Majoritatea victimelor au fost lovite de arbori și ramuri, care au căzut pe șosele.

Toate trenurile din nordul Germaniei au fost oprite, în special cele de pe linia  Hamburg și Berlin, din cauza căderilor de arbori, a anunțat compania de căi ferate Deutsche Bahn. O parte din trafic a fost întrerupt și în estul țării unde furtuna a lovit puternic, joi după-amiază.

La Berlin, unde meteorologii anunțau rafale ale vântului cu viteze de 120 km/h, traficul trenurilor urbane, autobuzelor și tramvaielor a fost întrerupt în această după-amiază, chiar la orele când angajații ieșeau de la program. În aceste condiții, numeroși berlinezi au mers pe jos ori s-au înghesuit la metrou și pentru a se proteja de panourile de semnalizare sau publicitare.

Rafale violent de vânt (140 km/h) au fost înregistrate și în portul de la marea Nordului. 

Două grădini zoologice din Berlin au fost închise publicului pentru  adăpostirea animalelor. De asemenea, pentru scurt timp, pe cele două aeroporturi ale orașului, decolările și aterizările au fost întrerupte. 

 

Alte stiri din Externe

Ultima oră