Funeraliile lui Umberto Eco vor avea loc la un castel din Milano

21 Feb 2016 | scris de Gabriela Antoniu
Funeraliile lui Umberto Eco vor avea loc la un castel din Milano

Ceremonia funebră laică va avea loc marţi, la ora 15.00 (16.00, ora României), în Castelul Sforzesco, un edificiu din secolul al XV-lea pe care Umberto Eco îl vedea de la fereastra casei sale, precizează La Repubblica. Soţia celebrului filosof italian, Renate, şi fiica acestuia, Carlotta, nu au făcut nicio declaraţie pentru presă, lunând însă din faţa casei din Milano trandafiri albi şi roşii lăsaţi de admiratori ai scriitorului.

"Dorinţa lui Umberto Eco privind funaraliile laice era în concordanţă cu viaţa sa, care a fost profund laică", a declarat coordonatorul editorial al scriitorului, Mario Andreose.

Reprezentantul editorial al lui Umberto Eco a precizat că ultima carte a acestuia, "Pape Satàn Aleppe" - inspirată dintr-un controversat vers malefic din "Infernul" (lucrarea "Divina Comedie", de Dante Alighieri) - va fi lansată, în loc de luna mai, cum era prevăzut iniţial, la sfârşitul săptămânii viitoare, de Editura La Nave di Teseo, înfiinţată de filosoful italian în 2015.

Scriitorul italian Umberto Eco, specialist în semiotică, autorul celebrelor romane "Numele trandafirului" şi "Pendulul lui Foucault", a decedat vineri seară la vârsta de 84 de ani.

Alte stiri din Externe

Ultima oră