Franța: O casă de bătrâni LGBT+ se va deschide în 2024 la Lyon

01 Oct 2022
Franța: O casă de bătrâni LGBT+ se va deschide în 2024 la Lyon

„Casa diversității” va oferi cazare seniorilor care se simt în dificultate din cauza orientării lor sexuale. Proiectul, votat în unanimitate de consiliul municipal pe 20 septembrie, își propune să promoveze toleranța în societate, scrie 20minutes.

Primul Centru de Diversitate din Franța, o reședință pentru seniori LGBT, va fi inaugurat în Lyon, decizia fiind votată săptămâna aceasta de consiliul municipal. Orașul s-a angajat în acest proiect în iulie 2021.

65% dintre seniorii LGBT trăiesc singuri, comparativ cu 15% dintre seniorii heterosexuali

Potrivit unor asociații Franța are acum un milion de seniori LGBT, dintre care 90% nu au copii, 65% trăiesc singuri (față de 15% dintre seniorii heterosexuali) și 51% sunt „victime ale izolării totale. „În majoritatea azilelor de bătrâni, oamenii nu se simt suficient de siguri din punct de vedere emoțional pentru a se putea asuma pe deplin”, subliniază din nou asociația.

Dacă Lyon este primul oraș care găzduiește o Casă a Diversității, modelul este deja bine stabilit în Statele Unite, Canada, Germania, Spania, Regatul Unit, Suedia, Austria, Danemarca sau Olanda.

Alte stiri din Externe

Ultima oră