Criza refugiaţilor: Franţa critică ţările din estul Europei, în special Ungaria

30 Aug 2015
Criza refugiaţilor: Franţa critică ţările din estul Europei, în special Ungaria
Minstrul francez de Externe, Laurent Fabius, acuză statele din estul Europei, mai ales Ungaria, că promovează o politică scandaloasă în criza refugiaţilor, ceea ce contravine valorilor UE, scrie trust.org.

Unele guverne europene au refuzat să preia refugiaţi şi s-au opus propunerilor UE de a realiza un plan comun pentru a face faţă crizei refugiaţilor alungaţi de de război şi sărăcie din Africa, Asia şi Orientul Mijlociu.

"Fiecare țară trebuie să reacţioneze. Franța, Germania şi alte state... dar când văd anumite țări care nu acceptă aceste grupuri, mi se pare că scandalos. Mai ales statele din estul Europei. Sunt extrem de rigide. Ungaria este parte a Europei, care are anumite valori, şi nu respectăm aceste valori ridicând garduri ", a spus Fabius la radio Europe 1.

Ungaria, care face parte din spaţiul Schengen, a ridicat un gard de-a lungul frontierei sale cu Serbia pentru a împiedica ceea ce numeşte o ameninţare la securitatea, prosperitatea şi identitatea Europei.

"Ungaria nu respectă valorile comune europene, aşa că autorităţile europene trebuie să aibă o discuţie serioasă, chiar una severă, cu oficialii acestei ţări", a mai spus Fabius.

Duminică, într-o declaraţie comună cu partenerii britanci şi germani, ministrul de interne francez, Bernard Cazeneuve, a cerut o reuniune de urgenţă în următoarele două săptămâni, pe tema crizei imigranţilor.

Cei trei miniştri au subliniat necesitatea luării unor măsuri imediate pentru a face faţă acestei provocări create de afluxul de imigranţi, se arată în declaraţia comună.


Citiţi mai multe ştiri din Externe!

Alte stiri din Externe

Ultima oră