Cine este teroristul care s-a aruncat în aer în timpul operaţiunii de la Saint Denis?

22 Noi 2015 | scris de Marina Constantinoiu
Cine este teroristul care s-a aruncat în aer în timpul operaţiunii de la Saint Denis?


După ce iniţial au afirmat că s-a înregistrat o premieră în Franţa, şi, în cursul operaţiunii antiteroriste de la Saint Denis, care a urmat atentatelor, o femeie s-ar fi aruncat în aer, a venit dezminţirea. Nu era femeie, ci bărbat.
Dar nici acest lucru nu a lămurit lucrurile.
Teroristul kamikaze care s-a aruncat în aer în apartamentul din Saint Denis, vizat miercuri de un asalt al poliției nu era o persoană cunoscută de poliția franceză, a afirmat sâmbătă o sursă din cadrul forțelor de ordine, confirmând o informaţie a postului iTele.
Când s-a aruncat în aer în timpul intervenţiei forţelor speciale, acesta se afla împreună cu un presupus organizator al atentatelor, belgianul de origine marocană, Abdelhamid Abaaoud, şi cu verişoara acestuia, Hasna Ait Boulahcen. Despre aceasta s-a spus iniţial că s-ar fi detonat la apariţia forţelor RAID.
Anchetatorii au reușit să izoleze ADN-ul bărbatului pe baza fragmentelor de corp găsite printre dărâmăturile apartamentului, scrie Le Parisien.
Acest lucru nu a permis încă identificarea teroristului, pentru că ADN-ul său nu corespunde niciunei persoane condamnate sau puse sub acuzare de poliția din Franța, după căutările făcute în Fișierul național automatizat de amprente genetice (Fnaeg).

Pe de altă parte, anchetatorii nu au putut stabili până acum nici dacă acest individ a tranzitat Grecia printre refugiații de război din Siria, cum a fost cazul pentru cei doi kamikaze de la Stade de France, controlați la începutul lunii octombrie pe insula greacă Leros. (M.C)

Alte stiri din Externe

Ultima oră