Franța se pregătește de noi atentate

26 Aug 2015
Franța se pregătește de noi atentate
La câteva zile după atacul terorist comis într-un tren care circula pe ruta Amsterdam-Paris, președintele Francois Hollande a declarat că Franţa trebuie să se pregătească de noi atacuri islamiste.

Potrivit Deutsche Welle, președintele Franței a declarat, marți seară, că ”atacul care a avut loc vineri şi care putea degenera într-un carnagiu monstruos este o nouă dovadă că trebuie să ne pregătim de alte atacuri şi trebuie să ne apărăm".Un militant islamist, Ayoub El-Khazzani, a început să tragă focuri de armă, vineri, într-un tren Thalys care circula pe ruta Amsterdam - Paris. Teroristul, în vârstă de 25 de ani, a rănit trei persoane, înainte de a fi imobilizat de militari americani care erau pasageri în tren.

Hollande i-a decorat, marți, cu Legiunea de Onoare, pe cei trei care au oprit atacul marocanului. Americanii Spencer Stone, Alek Skarlatos, Anthony Sadler și britanicul Chris Norman au primit cea mai înaltă distincție din mâna șefului statului francez, care le-a mulțumit pentru eroismul de care au dat dovadă, anunță BBC.

Alte stiri din Externe

Ultima oră