François Hollande neagă o înțelegere cu Moscova în privința navelor Mistral

01 Aug 2015
François Hollande neagă o înțelegere cu Moscova în privința navelor Mistral
Preşedintele francez François Hollande a negat informațiile potrivit cărora ar exista un acord între Franţa şi Rusia în dosarul navelor Mistral, a căror livrare a fost suspendată de guvernul francez în urma sancțiunilor instituite împotriva Rusiei după declanșarea conflictului din Ucraina

'Sunt angajate discuţii. Voi lua o decizie în săptămânile următoare', a afirmat preşedintele Hollande, potrivit BBC News.

Joi seara, presa rusă a vehiculat informația potrivit căreia Moscova şi Parisul ar fi ajuns la un acord în dosarul Mistral şi că Rusia urmează să primească despăgubiri în valoare de aproape 1,2 miliarde de euro.

Reamintim că Franţa şi Rusia au semnat în iunie 2011 un contract prin care armata rusă a comandat două nave portelicopter Mistral în valoare de 1,2 miliarde de euro. Dar această înţelegere a căpătat o turnură politică odată cu criza din Ucraina, iar Franţa a decis în noiembrie anul trecut suspendarea vânzării celor două nave. Ulterior, Parisul i-ar fi propus Moscovei să rezilieze oficial contractul şi să ramburseze cele 785 de milioane de euro încasate, dar partea rusă nu a fost de acord. În acest context, Franţa încearcă să găsească o cale de ajunge la o soluţie cu Rusia în acest dosar.

Alte stiri din Externe

Ultima oră