François Hollande, huiduit și insultat la Paris (VIDEO)

27 Feb 2016 | scris de Veronica Micu
François Hollande, huiduit și insultat la Paris (VIDEO)

Incindetul vine după mai multe luni de proteste în care fermierii francezi au blocat cu tractoare drumuri în toată ţara sau au aruncat bălegar în faţa birourilor guvernamentale.

"Dacă mă aflu astăzi aici este pentru a arăta că există solidaritate națională și pentru a face totul pentru a ajuta agricultura", a declarat Hollande, la sosirea sa Salonul Internațional de Agricultură organizat în sudul Parisului.

La scurt timp, însă, fermierii au început să-l huiduie, să scandeze "Demisia!", să-l numească "laș" sau să-i spună că nu este "bun de nimic".

Fermierii francezi au organizat în ultimele luni sute de acțiuni de protest prin blocarea mai multor drumuri din ţară sau zone turistice celebre din Franța precum mănăstirea Mont-Saint-Michel sau castelul Chambord.

Contextul global este unul nefavorabil pentru fermierii francezi în condițiile embargoului introdus de Rusia pentru produsele agroalimentare occidentale, eliminării cotelor la lapte în Europa și încetinirii economice a Chinei, care duce la diminuarea achizițiilor sale de produse agricole.

În plus, fermierii sunt nemulțumiți și de războiul prețurilor dintre marile grupuri de distribuție, care trage în jos întregul lanț de producție.

Alte stiri din Externe

Ultima oră