Fostul majordom al Casei Albe a decedat în urma infectării cu noul coronavirus

22 Mai 2020 | scris de A.A.
Fostul majordom al Casei Albe a decedat în urma infectării cu noul coronavirus Galerie foto (2)

Un fost majordom al Casei Albe care a lucrat pentru 11 președinți ameriani în peste 50 de ani de carieră, a decedat în urma contractării noului coronavirus, anunță BBC News.

Jackie Kennedy a fost cea care l-a descoperit printre membrii personalului care se ocupa de curățenie în Casa Albă. Obervându-i bunătatea și dăruirea a hotărât să-l promoveze ca majordom.

”El se asigura că totul funcționează perfect”, a declarant stră-stră-nepoata sa, Jamilla Garrett celor de la Fox5.

Peste câțiva zeci de ani, Jerman apărea în celebra carte a lui Michelle Obama. Aceasta i-a mulțumim pentru dăruirea lui și a menționat că au fost extrem de norocoși pentru că l-au cunoscut.

”Cu toată blăndețea și grija din lume, Wilson Jerman a reușit să transforme Casa Albă într-un adevărat cămin pentru primele familii, inclusiv pentru noi”, declară Obama într-un interviu NBC News.

”Calitatea serviciilor pe care le-a oferit, dăruirea sa, iubirea față de țară și semeni a marcat mii de vieți. Moștenirea pe care ne-o lasă este demnă de spiritul său nobil”.

Majordomul a decedat la vârsta de 91 de ani în urma complicațiilor din cauza coronavirusului.

Cariera sa a debutat în 1957 în timpul administrației Eisenhower, slujind familiei Kennedy în perioada 1961-1963, dar și familiei Obama în perioada 2009-2017.

A renunțat la slujba sa în 2012, iar președintele Obama l-a onorat cu o serie de plăcuțe commemorative care întruchipau fiecare președinte din anii de muncă, a declarant Shanta Taylor, strănepoata acestuia, reporterilor de la CNN.

Jerman rămâne o figură importantă în istoria afro-americanilor subliind astfel rolul pe care aceștia l-au jucat pe plan politic.

Ca și alți afro-americani din generația sa, el și-a păstrat demnitatea chiar și atunci când își desfășura activitatea, fiind unele din puținele poziții disponibile lui în acea perioadă, scria autoarea studiului ”Din cabinele de sclavi, până la Casa Albă”.

Aceasta a declarat că a fost extrem de încântat să-și încheie cariera servindu-l pe Barak Obama, un alt afro-american care și-a depășit condiția și și-a împlinit visul american.

La rândul său, una dintre fiicele lui George W. Bush (2001-2009), Jenna, a subliniat că datorită lui Jerman, Casa Albă a fost pentru ei ca un cămin. "Îl iubeam, familia mea îl iubea, ne va fi foarte dor de el", a spus Jenna.

Aproape 95.000 de oameni au murit în SUA de COVID-19, o boală care a afectat în mod disproporţionat mai ales persoanele de culoare cum era Jerman.

Foto: arhiva familiei Jerman / BBC

Alte stiri din Externe

Ultima oră