Fost director CIA, condamnat la închisoare pentru scurgeri de informații către amanta sa

24 Apr 2015
Fost director CIA, condamnat la închisoare pentru scurgeri de informații către amanta sa
Generalul de armată David Petraeus, care a condus Agenția Centrală de Informații (CIA) până în 2012, când a fost nevoit să demisioneze, a fost condamnat la plata unei amenzi de 100.000 de dolari și la doi ani închisoare cu suspendare pentru scurgeri de informații către Paula Broadwell, o femeie care a activat în cadrul armatei, și cu care Petraeus a avut o relație extraconjugală.

"Aștept cu nerăbdare următoarea fază a vieți mele, când voi servi această națiune ca un cetățean privat", a spus Petraeus într-o scurtă declarație în fața Tribunalului federal Charlotte, din Carolina de Nord.

Luna trecută, fostul director al CIA a pledat vinovat la acuzația de sustragere neautorizată și păstrare a unor documente clasificate, relatează Russia Today.

Potrivit investigațiilor, Petraeus ar fi permis accesul Paulei Broadwell la contul său de email și la alte informați cu caracter secret. 

David Petraeus a fost unul dintre cei mai importanți comandanți militari ai SUA din ultimii ani, fiind comandant al forțelor americane în Irak și în Afganistan. (V.M.)

Alte stiri din Externe

Ultima oră