Trump taie persoanele transgen de la înrolarea în Armată

27 Iul 2017 | scris de Marina Constantinoiu
Trump taie persoanele transgen de la înrolarea în Armată

Donald Trump a anunțat pe reţeaua de socializare Twitter că nu le va permite persoanelor transgen să facă parte din armata americană, anulând astfel măsurile luate de administrația Barack Obama în 2016.

Motivele oficiale invocate de Trump sunt "costurile medicale uriașe și perturbările pe care persoanele transgen le-ar provoca în armată", însă decizia președintelui american pare să fie legată de asigurarea sprijinului politic pentru finanțarea zidului de la granița cu Mexic.

Pentagonul a anunţat miercuri că va revizui în viitorul apropiat ghidul pentru Armata SUA, după anunţul făcut de preşedinte. "Vom continua să colaborăm cu Casa Albă pentru a aplica noile linii oferite de comandantul suprem privind persoanele transgen care servesc în Armată", a declarat purtătorul de cuvânt al Pentagonului, citat de Reuters.

Decizia se înscrie în contextul în care o parte a taberei republicane exercita presiuni pentru repunerea în discuţie a măsurilor adoptate de Administraţia Obama în favoarea persoanelor transgen, un subiect care iscă polemici în Statele Unite, în pofida numărului foarte mic de persoane vizate. 

Potrivit Departamentului Apărării, ar exista între 2.500 si 7.000 de persoane transgen în rândul celor 1,3 milioane de militari americani în serviciul activ.

Alte stiri din Externe

Ultima oră