FMI: Grecia ar putea avea nevoie de o finanţare mai mare decât am estimat

10 Iul 2015
FMI: Grecia ar putea avea nevoie de o finanţare mai mare decât am estimat
Grecia ar putea avea nevoie de o relaxare a datoriilor şi o finanţare mai mare decât a estimat FMI acum o săptămână, a afirmat joi economistul şef al instituţiei, Olivier Blanchard, în comentarii care pot complica mai mult eforturile ţării de obţinere a unui nou program de susţinere.
 
Într-un raport publicat săptămâna trecută se arată că Grecia ar avea nevoie de un nou ajutor de peste 60 de miliarde de euro, pentru acoperirea necesarului de finanţare, precum şi de o relaxare a termenilor de rambursare a datoriilor prin extinderea maturităţilor, relatează MarketWatch.
 
Raportul a fost pregătit înainte de convocarea referendumului de către autorităţile elene, decizie care a necesitat introducerea controlului capitalului.
 
„Credem că evoluţiile actuale ar putea implică o finanţare mai mare, cel puţin pentru susţinerea băncilor şi o restructurare mai mare a datoriilor decât estimam în raport”, a afirmat Blanchard într-o postare pe blog.
 
Guvernul grec a solicitat, miercuri, un nou program de împrumut pe trei ani din partea Mecanismului European de Stabilitate, în schimbul căruia a promis că va adopta o serie de reforme. Deși exclude o reducere a datoriei, Guvernul de la Atena solicită o "reeșalonare" a plăților.

Alte stiri din Externe

Ultima oră