Flakka, drogul sintetic care produce paranoia: oamenii se dezbracă și năvălesc în secțiile de poliție (VIDEO)

01 Mai 2015
Flakka, drogul sintetic care produce paranoia: oamenii se dezbracă și năvălesc în secțiile de poliție (VIDEO)
Poliția americană a lansat un avertisment public cu privire la efectele unui nou drog sintetic ce a condus la o serie de incidente bizare.

Din cazuistica înregistrată până acum, flakka produce halucinații extreme, furie, delir, paranoia și creșterea temperaturii corporale, care îi face pe cei care și l-au administrat să dorească să-și scoată hainele.

Într-unul dintre incidentele provocate de flakka, un bărbat complet dezbrăcat a năvălit pe ușa unei secții de poliție din Fort Lauderdale, fiind convins că pe urmele sale se află o organizație mafiotă care vrea să îl ucidă.
Un alt bărbat, care experimenta aceleași senzații pur și simplu s-a înfipt în gardul unei secții de poliție atunci când încerca să-l escaladeze pentru a scăpa de ucigașii imaginari.
Într-un alt caz, polițiștii au reținut un bărbat care după ce alergase complet dezbrăcat prin cartierul în care locuia, convins că este zeul Thor, a încercat să facă sex cu un copac.
Un altul, dezbrăcat la rândul său, alerga pe străzile orașului fiind convins că este urmărit de o haită de câini care încerca să-l sfâșie.
O tânără mamă, în vârstă de 20 de ani, a fost acuzată de neglijență parentală, după ce copilul său în vârstă de numai un an fusese abandonat pe stradă. Femeia a mărturisit că a leșinat după ce și-a administrat drogul și că atunci când și-a revenit, pur și simplu nu mai ținea minte unde își lăsase copilul.


Flakka, al cărui nume derivă dintr-o expresie spaniolă care înseamnă femeie frumoasă, s-a răspândit rapid printre consumatorii de droguri, mai ales din cauza faptului că o doză este extrem de ieftină – cinci dolari. Ingredientul activ în această substanță este alpha-PVP, și este similar din puct de vedere chimic cu sarea de baie, un alt produs sintetic extrem de popular, dar cu rezultate grave asupra sănătății celor care îl consumă.
Se cunoaște că este produs în principal în China și în Pakistan și că ajunge în Statele Unite în cantități mici, prin intermediul coletelor poștale.
Se vinde sub formă de cristale și se consumă prin inhalare cu ajutorul vaporizatorului unei țigări electronice. De asemenea, poate fi înghițit sau injectat.

"L-aș descrie ca o nebunie care costă doar cinci dolari. Majoritatea consumatorilor îl încearcă tocmai pentru că este foarte ieftin. La început se simt mai puternici, mai implicați senzorial, dar după aceea se instalează imediat paranoia. Pur și simplu începe să rescrie procesele chimice care se produc în creier, îți pierzi controlul asupra propriilor gânduri. Se pare că majoritatea halucinațiilor produse includ faptul că sunt haituiți, vânați de cineva. E un drog extrem de periculos", a declarat presei unul din ofițerii anti-drog care s-a confruntat în cazuri din ce în ce mai numeroase cu dependenți de droguri care l-au încercat.


Alte stiri din Externe

Ultima oră