CALDURĂ MARE. În ţara lui Moş Crăciun lumea se plimbă cu bărcuţa, la 4 grade

24 Dec 2015 | scris de Marina Constantinoiu
CALDURĂ MARE. În ţara lui Moş Crăciun lumea se plimbă cu bărcuţa, la 4 grade


Şi în ţara lui Moş Crăciun, locuitorii se declară uimiţi de temperaturile din termometre. De la Helsinki, corespondentul RRA transmite că Finlanda a atras deja atenţia asupra consecinţelor încălzirii globale.
Poate mai mult ca orice alt cadou, finlandezii îşi doresc un Crăciun cu zăpadă, însă de câţiva ani numai cei din preajma Cercului Polar au parte de ea, relatează sursa citată.
Temperatura este în medie de patru grade ziua, cea mai caldă iarnă din ultimii zeci de ani. Este la fel de cald cum era în anii trecuţi în toiul verii.
Nu a nins decât câteva ore iarna aceasta şi zăpada s-a topit, în schimb plouă mult şi spumos, ridicând nivelul mării care ameninţă să se reverse până la poalele Palatului Prezidenţial, situat în port. Preşedintele ţării, Sauli Niinistö, afirma la conferinţa asupra climei, COP21, că în Finlanda şi în alte ţări din nord este cel mai vizibilă încălzirea globală şi că reducerea temperaturii cu un grad şi jumătate nu este suficientă.
„Acum 10 ani în Helsinki mă plimbam pe marea îngheţată cât vedeai cu ochii. Astăzi lumea a ieşit cu bărcuţele, în timp de spărgătoarele de gheaţă sunt bine ancorate la ţărm. Vă urez tuturor, ca finlandezii „Rauhallista Joulua” „Crăciun liniştit”!”, şi-a încheiat jurnalista corespondenţa de la Helsinki.

Alte stiri din Externe

Ultima oră