Fiica primarul New York-ului, arestată în urma protestelor masive din SUA

01 Iun 2020 | scris de A.A.
Fiica primarul New York-ului, arestată în urma protestelor masive din SUA

Fiica primarului New York-ului, Chiara de Blasio, în vârstă de 25 de ani, a fost arestată sâmbătă noapte în timpul unui protest din apropiere de Union Square, conform surselor locale preluate de The Hill.

New York Post și WABC au citat mai multe surse ale poliției locale au raportat că fiica primarului a fost arestată în urma unor proteste declarate în afara legii. Chiara de Blasio făcea parte dintr-un grup de circa 100 de persoane care aruncau cu obiecte în poliţişti. Ea nu ar fi aruncat cu obiecte în poliţişti, dar a refuzat să părăsească zona când oamenii legii i-au cerut acest lucru.

Demonstrațiile făcea parte din rutina ultimelor zile când în mai multe orașe din SUA au avut loc proteste violente în urma decesului lui George Floyd, un bărbat de culoare ce a avut de suferint în urma brutalității poliției americane.

Tânăra a fost arestată sâmbătă, în jurul orei 22:30, a fost amendată pentru protest ilegal, dar a fost eliberată.

Chiara de Blasio le-a dat poliţiştilor adresa tatălui său, primarul Bill de Blasio. Potrivit unei alte surse, Chiara locuieşte la Gracie Mansion împreună cu fratele său Dante, mama sa Chirlane McCray şi primarul New York-ului după izbucnirea pandemiei de COVID-19.

Poliţia din New York a efectuat 345 de arestări duminică dimineaţă, după o noapte haotică de proteste şi jafuri în oraş, în timpul cărora 33 de poliţişti au fost răniţi şi 47 de autovehicule de poliţie avariate, precizează The New York Times.

La puţin timp după arestarea fiicei sale, primarul Bill de Blasio a ținut o conferință de presă în care le-a cerut manifestanților să se ducă acasă declarându-se împotriva violenţei în creştere a protestelor.

„Dacă aţi ieşit în stradă paşnic pentru a atrage atenţia asupra nevoii de schimbare aţi fost auziţi şi schimbarea vine. A venit vremea să plecaţi acasă pentru ca noi toţi să putem trece mai departe. Dar celor care vin acolo pur şi simplu pentru a comite violenţe şi a exprima ura împotriva poliţiştilor noştri le spunem că dacă vor comite violenţe vor fi arestaţi. Vor simţi consecinţele acestei activităţi”, a spus Bill de Blasio.

Primăria din New York nu a comentat până acum informaţiile privind arestarea fiicei primarului.

Alte stiri din Externe

Ultima oră