Fetiță de 12 ani, bolnavă de leucemie, exmatriculată pentru absențe (VIDEO)

26 Apr 2015
Fetiță de 12 ani, bolnavă de leucemie, exmatriculată pentru absențe (VIDEO)
O fetiță de 12 ani, care a trecut prin cea mai mare încercare a vieții sale, ieșind victorioasă din lupta de fiecare zi cu o boală necruțătoare - leucemia, a fost exmatriculată de școala ale cărei cursuri le urma pentru numărul mare de absențe și pentru rezultate nesatisfăcătoare la învățătură.

Prostia și birocrația merg la braț, ucigând nu numai orice urmă de empatie, ci și de raționalitate.
Și chiar dacă evenimentul s-a petrecut aiurea, undeva prin Michigan, SUA, nu poți să nu te revolți în fața unei astfel de nedreptăți pentru că nimeni nu poate oferi unui copil bolnav o explicație pertinentă a motivelor pentru care instituție școlară, unde oamenii ar trebui să primească în primul rând educație pentru a deveni oameni, i-a trimis printr-o scrisoare decizia prin care a exmatriculat-o, nu pentru că ar fi făcut ceva greșit, ci doar pentru faptul că a fost bolnavă, și nu putut fi prezenta la toate orele de curs și pentru că nu s-a putut ridica la nivelul așteptărilor la examene.

"Nu e ca și cum s-ar fi dus la mall, pentru distracție, a fost în patul său, bolnavă, cu amețeli, stare de vomă, dureri abdominale. Nu s-a distrat, este bolnavă. S-ar fi dus la școală, dacă ar fi fost posibil", a argumentat familia, care a depus o plângere la Oficiul pentru Drepturi Civile, în urma tratamentului la care a fost supusă fiica lor.


Alte stiri din Externe

Ultima oră