Festivalul San Fermin de la Pamplona face primele victime

10 Iul 2015
Festivalul San Fermin de la Pamplona face primele victime
Crucea Roşie spaniolă a anunţat cel puţin un rănit în urma cursei cu tauri de pe străzile Pamplonei unde are loc tradiţionalul  festivalul San Fermin. Mii de oameni s-au luat la întrecere cu şase tauri în ce-a de-a patra cursă a festivalului care a început marţi, scrie washingtonpost.com.

Purtătorul de cuvânt Jose Aldaba a declarat că nu au fost raportate incidente în cursa de vineri dimineaţă, dar o persoană a fost spitalizată după ce a fost rănită la o mână. Începând de marţi, când au început cursele de tauri, patru bărbaţi - doi americani, un australian şi un britanic- , au fost împunşi de tauri.

În imaginile difuzate de televiziunea naţională spaniolă pot fi văzuţi oameni întrecându-se cu 6 tauri pe o distanţă de 850 de metri. Cursa de vinei a durat 2 minute şi 24 de secunde. La cursa de joi, cinci persoane s-au ales cu vînătăi, medicii de la spitalul Navara spunând că sunt în afara oricărui pericol. 

Cele 9 zile de fiesta au fost imortalizate în 1926  în romanul “The Sun Also Rises” al lui Ernest Hemingway şi atrage mii de turişti străini.

Citiţi mai multe ştiri din Externe!




Alte stiri din Externe

Ultima oră