FBI-ul achetează Fundația Clinton în ciuda obiecțiilor lui Barrack Obama și a Departamentului de Justiție

16 Aug 2016 | scris de Vlad Gheorghieș
FBI-ul achetează Fundația Clinton în ciuda obiecțiilor lui Barrack Obama și a Departamentului de Justiție

Premiera, în această anchetă, o reprezintă implicarea Biroului Procurorului alături de FBI. Până acum, Biroul Federal pentru Investigații (the Federal Bureau of Investigation), a efectuat astfel de achete numai pe cont propriu.

Ancheta este condusă de către Preet Bharara, procuror al Districtului Sudic din New York, cunoscut pentru atitudinea incisivă de care a dat dovadă în procesele pe care le-a caștigat împotriva unui număr mare de bănci, fonduri de investiții, și mafioți de pe Wall Street. Bharara a obținut condamnări împotriva unor politicieni de top precum liderul majoritații republicane din New York, Dean Skelos, care a fost condamnat la 5 ani de închisoare pentru corupție.

Potrivit biografiei oficiale a lui Bharara, acesta "s-a concentrat pe fraude sofisticate, la scara mare, creând Unitatea pentru Fraude Complexe și Unitatea pentru Fraude Civile". Unitățile create de faimosul procuror au obținut daune în jurul a 500 de milioane de dolari în procese împotriva unor entități precum Deutsche Bank și CitiMortgage.

In ciuda cererilor din partea a 3 birouri teritoriale ale FBI de a ancheta activitățile fundatiei Clinton, pe baza suspiciunilor de corupție, administrația președintelui Barrack Obama s-a opus acestor anchete. De asemenea, nici Departamentul de Justitie nu a fost de acord cu anchetarea fundației familiei Clinton, argumentând ca a mai avut loc o astfel de anchetă în 2015, iar aceasta nu a relevat nimic.

Fundația Clinton, pe numele oficial Fundația Bill, Hillary si Chelsea Clinton, a încasat, potrivit The Washington Post, peste 2 miliarde de dolari de la o mulțime de donatori precum antreprenori est europeni, șeici arabi și miliardari de pe Wall Street.

Alte stiri din Externe

Ultima oră